У центрі Києва марш на підтримку заарештованого в Італії нацгвардійця

У центрі Києва марш на підтримку заарештованого в Італії нацгвардійця

Марш проводить націоналістична організація С14

Сьогодні на Майдані Незалежності у Києві зібралися десятки представників націоналістичної організації С14. Про це повідомив член організації Сергій Мазур на своїй сторінці у Facebook.

Вони проводять марш на підтримку нацгвардійця Віталія Марківа, який в Італії звинувачується у вбивстві італійського журналіста Андреа Роккеллі в зоні АТО.

Спочатку націоналісти зібралися на Майдані Незалежності. Вони тримали в руках плакати «Вимагаємо чесного суду» і «Свободу Марківу». Далі вони вирушили до Посольства Італії в Україні.

Як відомо, 1 липня 2017 року українська Генпрокуратура повідомила, що в Італії затримано заступника командира взводу першого батальйону Нацгвардії ім. Кульчицкого Віталія Марківа за підозрою у вбивстві фоторепортера, громадянина Італії Рокеллі поблизу м. Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року.

За версією італійського слідства, Марків убив італійського фотокора в результаті обстрілу авта з Рокеллі і Рогелоном зі 120-мм міномета. Хоча, як стверджує український військовий журналіст Андрій Цаплієнко, батальйон Марківа на той момент не мав у своєму розпорядженні такого важкого озброєння.

Генеральна прокуратура не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України. Адвокат Марківа запропонував прокурорам і представникам італійської поліції разом поїхати в Україну для проведення серії експертиз на горі Карачун Донецької області.

16 листопада Арсен Аваков звернувся до міністра закордонних справ Італії Анджеліно Альфано з листом у зв'язку з відхиленням клопотання Марківа із закликом звернути увагу на справу, щоб уникнути спекуляцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: