У Лук'янівському СІЗО відкрили аптеку

У Лук'янівському СІЗО відкрили аптеку

Безкоштовні ліки для утриманців слідчого ізолятора

У столичному слідчому ізоляторі відкрили аптеку для утриманців установи в рамках проекту, що опікується серцево-судинними хворобами і фінансується Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

Під час відкриття заступник міністра юстиції Денис Чернишов зазначив, це перша з десяти аптек у СІЗО країни, які будуть облаштовані Міністерством юстиції спільно з МК Червоного Хреста, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зробили ремонт і наповнили аптеку ліками. Все було зроблено за рахунок Червоного Хреста. На ремонт, облаштування аптеки і власне самі ліки витрачено близько 500 тисяч гривень», -  сказав Чернишов.

За його словами, за кошти Червоного Хреста в українських СІЗО буде обладнано ще 9 аптек.

Також Чернишов наголосив, що для утриманців СІЗО ліки безкоштовні.

«Головне було обладнати аптеку і наповнити її ліками. В Київському СІЗО є медичний персонал, який визначатиме діагноз тим, хто буде звертатися по медичну допомогу, і виписуватиме з переліку медикаментів ліки та надаватиме допомогу. Якщо хвороби будуть виходити за межі можливості й допомоги, яку можемо надати, то будемо вже залучати і лікарів із закладів МОЗ», - iояснив механізм роботи аптеки Чернишов. 

Серед представлених ліків - медикаменти першої необхідності, знеболювальні, засоби від застуди тощо.

Заступник начальника відділу з питань захисту цивільного населення МК Червоного Хреста Олександр Гріф зазначив, що Україна - перша країна, де реалізовується програма, що опікується серцево-судинними хворобами.  

«Чи будуть наступні країни, ми не знаємо. Київське СІЗО -  перший заклад, де ми втілюємо цей проект і за його результатами будемо вирішувати, чи продовжуватимемо десь ще», - підкреслив Гріф. 

За його словами, «на жаль, сьогодні ув'язнених розглядають по медичним питанням як ув'язнених, а не як пацієнтів». 

«Наша мета добитися того, щоб їх здоров'я завжди було питанням здоров'я і медицини, а не питанням охорони і забезпечення безпеки», - наголосив Гріф.

Він також наголосив, що медикаменти до аптеки будуть постачатися Міжнародним комітетом Червоного Хреста відповідно до міри їх використання. Окрім того, уже є домовленість про те, що відповідна робота буде проводитися протягом усього наступного року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: