У платіжках киян за березень з’являться нові послуги: за що доведеться доплачувати

У платіжках киян за березень з’являться нові послуги: за що доведеться доплачувати

Додаткова плата нараховуватиметься чотири рази на рік

У рахунках на оплату житлово-комунальних послуг за березень, які кияни отримають у квітні, з’явиться окремий рядок із внесками за обслуговування загальнобудинкових лічильників тепла і гарячої води.

Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Середній розмір внеску становитиме близько 30 грн/квартал. Вартість зазначеної послуги, відповідно до закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», була видалена з тарифу на опалення і гарячу воду і зазначатиметься в рахунках окремо.

9_33

У Київтеплоенерго зазначили, що це нововведення запроваджене в усіх містах України Законом «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» від 22.06.2017 № 2119-VIII. Закон виключає витрати на встановлення, повірку та ремонт будинкових приладів обліку з тарифу.

У рахунках на оплату послуг інформація про розмір внеску, який необхідно сплатити, зазначається окремим рядком. Плата за обслуговування нараховуватиметься чотири рази на рік – раз у квартал.

Розмір внесків для кожної будівлі затверджений розпорядженням КМДА від 24.12.2019 № 2244

Нарахування вводяться для понад 9,6 тис. будинків Києва. Нововведення не стосуватиметься індивідуальних приладів обліку у квартирах киян.

У середньому обслуговування лічильника коштуватиме одній столичній квартирі приблизно 10 грн на місяць або близько 30 грн — у квартал. Розмір внеску залежить від трьох факторів:

  • типу лічильника;
  • планових витрат на його обслуговування. Вони передбачають: огляд, опломбування/розпломбування, періодичну повірку та ремонт приладів обліку;
  • кількості квартир у будинку.

На сайті Київтеплоенерго інформація про внески за обслуговування теплолічильників по кожному будинку у Києві розміщена за посиланням: https://kte.kmda.gov.ua/tarufu/

Нагадаємо, у Києві триває завершення опалювального сезону. Станом 6 квітня послугу централізованого опалення столичні енергетики відключили для 74% будинків. Це понад 7327 багатоповерхівок у всіх районах столиці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: