У столиці відкривається пересувна виставка китайського кінематографа

У столиці відкривається пересувна виставка китайського кінематографа
Киянам покажуть розвиток китайського кіно з 1905 року

У близько 110-ти стендах висвітлено ракурс столітньої історії китайського кінематографу, кіношедеврів нової епохи

Сьогодні, 18 грудня, о 14:00 у Києві урочисто відкривається дводенна Міжнародна пересувна виставка китайського кінематографа. Участь у церемонії відкриття візьмуть представники Посольства Китайської Народної Республіки в Україні і Київської міської державної адміністрації, китайські та українські митці, вчені, журналісти, студенти.

Як повідомили в Управлінні міжнародних зв’язків, учасники події відвідають виставку історії китайського кіно, де у близько 110-ти стендах висвітлено ракурс столітньої історії китайського кінематографу, кіношедеврів нової епохи. Через характерні східні картини та написи у вигляді сувоїв і деяких фізичних експонатів українській аудиторії продемонстровано повномасштабний розвиток китайського кіно з 1905 року, а також відображено історію та сьогодення дружньої нації протягом останніх 100 років. Зокрема, «Китайські фільми в період реформ та відкриття» та «Китайські фільми, які ввійшли в нову епоху» мають допомогти киянам краще зрозуміти глобальні зміни у китайському суспільстві та великі досягнення упродовж 40 років реформ.

19 грудня у рамках події відбудеться лекція у посольстві КНР в Україні. Професор Ліу Вей із Департаменту кіно і телебачення Китайської академії мистецтв коротко проаналізує історію та культурні традиції китайських фільмів та представить статус сучасних китайських фільмів, умов ринку та систем кіновиробництва. Також у кінотеатрі «Київ» пройде показ китайського фільму режисера Лу Яна про китайські бойові мистецтва «Братство клинків 2».

Захід організовано за підтримки Музею китайського кіно, Китайської кіноасоціації, Пекінської народної асоціації дружби з зарубіжними країнами, Державного агентства України з питань кіно, Посольства КНР в Україні, Київської міської державної адміністрації, Київради та Київського національного університету мистецтв.

У майбутньому Музей китайського кіно продовжуватиме такі заходи, розповідатиме історію Китаю, поширюватиме китайську культуру, демонструватиме китайські фільми і розвиватиме іноземні культурні обміни, поглиблюватиме співробітництво і плідну дружбу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: