Український лікар після повернення з Італії: між нами і ними - прірва

Український лікар після повернення з Італії: між нами і ними - прірва

Чернівецький анестезіолог виніс вирок вітчизняній медицині

Українські лікарі після повернення додому з Італії побачили, що за три тижні їхньої відсутності в Україні практично нічого не змінилося у наданні допомоги при Covid-19. Досвід європейських країн у боротьбі з пандемією так і не враховано. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів лікар-анестезіолог, реаніматолог Микола Рихліцький, який нещодавно повернувся з відрядження до Італії.

«Між нашими системами охорони здоров’я - прірва. І вона, мені здається, нездоланна. Це дуже песимістичний настрій, але такі реалії», - вважає він.

Рихліцький переконаний, що в Україні зараз багато залежить від керівника медичної установи і від його «притомності».

«Якщо керівник лікарні (або хоча б підрозділу) серйозно поставився до цієї дуже серйозної проблеми, то, звичайно, превентивно готувався. Тому деякі наші медичні заклади, якщо судити по ситуації у Буковині, відносно краще готові за деякі інші», - говорить лікар, який працює в усіх чернівецьких опорних лікарнях.

Водночас стан охорони здоров’я в Україні він оцінювати не хоче, каже «краще промовчу». «Якщо у двох словах, то майже нічого в наших лікарнях не змінилося», - вважає Рихліцький.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: