В Ірпені попри спротив активістів затвердили скандальний Генплан

В Ірпені попри спротив активістів затвердили скандальний Генплан
Міськрада Ірпеня була повна людей

Генеральний план Ірпеня передбачає тотальну забудову передмістя Києва висотками

У середу, 19 грудня, депутати Ірпінської міської ради проголосували за генплан, який збільшує дозволені під висотну забудову землі у кілька разів. Про це повідомляє «Україна Молода».

За повідомленнями журналістів видання, мешканці очікували провокацій від влади, тому зібралися на площі перед міськрадою, її напередодні заблокувала парканом муніципальна варта, мотивуючи підготовкою до новорічних святкувань. В соцмережах це назвали «операція Йолка». Зранку проїзд до міської ради перегородили автівкою водоканалу, яка зупинилася просто посеред дороги. Через це поліція не змогла оперативно потрапити до приміщення міськради.

Двері міської ради Ірпеня були заблоковані невідомими особами зсередини. Містяни змогли потрапити до будівлі лише після того, як виламали заблоковані двері. Під час сутичок розбили вікно у Ірпінській міськраді, у приміщенні бачили людей в масках. За півгодини до засідання із зали вивели всіх активістів, які прийшли протестувати проти затвердження генплану. Поліція намагалась вгамувати бійки.

29 із 36 депутатів проголосували без обговорення за оновлений Генеральний план. Це було друге питання порядку денного. Проти не проголосував ніхто із депутатів, четверо не взагалі не натискали кнопки, хоча зареєструвалися, а 3 депутати не з’явилося. Містяни вимагають обговорення генерального плану. 

«Врешті, депутати витратили на прийняття рішення щодо генерального плану 23 секунди. За цей час вони затвердили документ, який легалізовує скандальні багатоповерхівки та забудову зеленої зони», - написали журналісти.

На сесії були присутні народні депутати Павло Кишкар та Дмитро Лінько, які вимагали провести нове обговорення генерального плану, а також перевірку діяльності муніципальної варти, яка протидіяла активістам.  

За даними видання, поліція затримала близько 40 чоловік в ході сутичок в Ірпінській міській раді.  

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: