Василю Зінкевичу – 75

Василю Зінкевичу – 75
Народний артист України Василь Зінкевич

Виконавець «Червоної рути» сьогодні ювіляр

Сьогодні святкує свій ювілей Герой України, народний артист Василь Зінкевич. 1 травня відомому співаку виповнилось 75 років. 

Народився Василь Зінкевич та Поділлі, його батько гарно співав та був регентом церковного хору. Довгий час працював на Буковині. Маючи лірико-драматичний тенор, був солістом вокально-інструментальних ансамблів «Світязь» та «Смерічка». Чимало пісень у його виконанні увійшли до золотого фонду української музики XX століття.

Василь Зінкевич співпрацював майже з усіма відомими композиторами України. Найбільшу популярність йому принесло виконання пісень Володимира Івасюка ( «Червона рута», «Я піду в далекі гори»), Ігоря Поклада («Скрипка грає», «Тече вода»), Олександра Злотника («Гай, зелений гай», «На березі життя»).  

«Ми є сила, хоча б тому, що маємо таку пісню, де три хвилини не просто забави, а нашої суті. Українська пісня справді обіймає своїми крилами світ. Доводилось бувати в багатьох країнах. І без перекладу, не розуміючи ані слова, публіка встає. Я кажу: ви ж не розумієте, про що я співав. А вони відповідають: в українських піснях є щось таке, що лікує. Ми не можемо без пісні, вона душа наша. Взагалі, треба частіше заглядати в дзеркало своєї душі, щоб впізнавати себе. Непростий тепер час, але ми ніколи не втратимо своєї неповторності. Бо ми — українці», - переконаний Василь Зінкевич.

Вітаємо ювіляра!

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: