Котельні «Укртепло» за опалювальний сезон виробили 62 тис. Гкал з біопалива

Котельні «Укртепло» за опалювальний сезон виробили 62 тис. Гкал з біопалива
Використання біопалива дає можливість скоротити споживання імпортного газу
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Перевага котелень на біопаливі – використання місцевих видів палива, які зазвичай коштують дешевше за газ

Мережа котелень «Укртепло» (об'єкти потужністю 0,5-1 МВт) протягом опалювального сезону виробила понад 62 тис. Гкал з біопалива.

Невеликі котельні розташовані переважно в невеликих містах. Об’єкти працюють на біопаливі і обігрівають дитячі садки, школи, лікарні.

Головна перевага таких котелень – використання місцевих видів палива, які зазвичай коштують дешевше за газ. Відповідно, місцеві органи влади менше коштів витрачають на опалення і більше – на власні потреби.

Крім того, використання біопалива дає можливість скоротити споживання імпортного газу.

«Загалом мережа цих котелень в минулому опалювальному сезоні замістила близько 9 млн кубометрів газу і зекономила щонайменше 38 млн грн для українського бюджету, які могли бути витрачені на імпортне пальне, але залишилися в країні і працювали на вітчизняну економіку», - зазначають в «Укртепло».

За словами співзасновника компанії Івана Надєїна, наразі «Укртепло» розвиває масштабні проєкти у відновлюваній енергетиці. Зокрема, завершує будівництво біоТЕЦ в Овручі (Житомирська область) потужністю 5,9 МВт, будує біоТЕЦ в Токмаку (Запорізька область) потужністю 8,6 МВт.

Крім того, восени 2019 року розпочали роботу нові об’єкти «Укртепло» – сонячна електростанція на Вінниччині загальною потужністю 4,2 МВт і біогазова станція у Маріуполі потужністю 2,7 МВт.

«Одночасно ми залишаємо в нашому портфелі проєктів котельні на біопаливі, бо саме з них ми починали свою роботу у 2011 році і зараз ці об’єкти, крім комерційної, виконують важливу соціальну функцію», – каже Надєїн.

Читайте також: 59% українців підтримують розвиток зеленої енергетики, 14% - за атом (соцопитування)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: