Водневий Hyundai Nexo витримав шестигодинний пробіг на морозі

Водневий Hyundai Nexo витримав шестигодинний пробіг на морозі

Температура під час пробігу складала мінус шість градусів за Цельсієм

Фото: elektrovesti.net

Експеримент довів можливість нормальної експлуатації водневих автомобілів узимку

Компанія Hyundai Motor провела експеримент, який показав, що автомобіль на водневих паливних елементах Hyundai Nexo можна експлуатувати в горах за негативних температур, – повідомляють Elektrovesti.

Французький спортсмен Адрієн Тамбе успішно завершив шестигодинний пробіг на водневому автомобілі Hyundai Nexo в умовах гірського полігону у Франції, розташованого на висоті 2220 метрів над рівнем моря. Температура забортного повітря не перевищувала мінус шести градусів за Цельсієм, що доводить здатність водневого транспорту нормально експлуатуватися в холодну пору року.

На одній водневій заправці автогонщик подолав 666 км за шість годин, а залишок палива після завершення пробігу дозволив би йому проїхати ще близько 50 км. Середня швидкість пересування становила 109 км/год.

Корейська компанія Hyundai Motor є найбільшим виробником легкових автомобілів на водневих паливних елементах. До 2030 року компанія доведе частку електромобілів у структурі продажів до 30%. У самій Південній Кореї водень має стати основним джерелом енергії до 2050 року, витіснивши копалини палива з більшості сфер економіки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: