Американці протестують проти Трампа – підпалюють шини та розбивають вітрини

Американці протестують проти Трампа – підпалюють шини та розбивають вітрини
Анти-Трампівські протести в США
Фото Reuters

Протестувальники вийшли на вулиці великих міст США

Тисячі людей вийшли на вулиці США, аби продемонструвати неприйняття результатів президентських виборів, на яких переміг представник республіканців Дональд Трамп. Очевидці повідомляють, що пікетувальники трощать вітрини, підпалюють шини та сміттєві баки.

Одразу ж після оголошення результатів виборів противники політики Трампа вийшли на вулиці штату Каліфорнія висловити своє невдоволення. Найбільше людей зібралося у Сан-Франциско, Лос-Анджелесі та Окленді. За повідомленнями очевидців, протестувальники збираються у колони і вигукують антитрампівські гасла.

Відомо, що у Сан-Франциско на вулиці вийшли студенти. Вони кричать: «Не мій президент!» та «Ні справедливості, ні миру!».

Крім того, повідомляється, що в Окленді невідомі розбили вітрини у будівлі, де розміщується редакція газети Oakland Tribune, а також підпалили покришки. Не обійшли стороною протести і столицю США Вашингтон. Незадоволені люди підтягуються до Білого дому. До них приєдналися іммігранти, які розгорнули плакат із написом «Дональд Трамп – расист».

Протести дійшли і до північної частини США. Так, у Сіетлі протестувальники перевернули і підпалили кілька сміттєвих баків.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що перемога Дональда Трампа на президентських виборах зробить зовнішню політику США менш передбачуваною.

Нагадаємо, у США завершилося голосування на президентських виборах. Станом на 9-ту годину за київським часом Трамп набрав понад 270 голосів вибірників, необхідних для перемоги. Хілларі Клінтон уже привітала республіканця з перемогою, визнавши свою поразку.

Читайте також статтю «Главкома» «Дональд Трамп – «кошмар», якого боялася не лише Україна, а й уся Європа»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: