Американські компанії розраховують на підписання контрактів під час візиту Трампа до Китаю

Американські компанії розраховують на підписання контрактів під час візиту Трампа до Китаю
Дональд Трамп

Американські компанії в КНР продовжують стикатися із відсутністю захисту інтелектуальної власності і тиском щодо передачі технологій

Гонконгське видання The South China Morning Post повідомляє про те, що представники американських компаній, які будуть супроводжувати Дональда Трампа під час його відвідин КНР цього тижня, розраховують на підписання низки великих контрактів.

Так, компанія Viroment, яка працює над технологіями очистки стічних вод, планує підписання контракту на $900 млн із Guangye Guangdong Environmental Protection Industrial Group і Hangzhou Iron and Steel. Це дозволить даним компаніям встановити технології компанії Viroment на 800 текстильних фабриках і 80 станціях аерації. Відповідно до заяви компанії Viroment без візиту Дональда Трампа було б важко уявити можливість підписання такої угоди.

Компанія The Digit Group, яка займається проблематикою «розумного міста», розраховує на підписання угод на $4,85 млрд. Одна із майбутніх домовленостей передбачатиме створення 200-гектарного тематичного парку віртуальної реальності в місті Циндао. Компанія сонячної енергетики Solar Reserve розраховує на контракти в рамках проекту сонячної теплової пілотної програми КНР. IM Systems Group планує підписати контракти із Китайським бюро управління повітряним трафіком. Це допоможе КНР робити кращі прогнози погоди і зменшити час затримки польотів. Рада США щодо експорту сої планує підписати із Китайською палатою торгівлі харчових продуктів лист про наміри щодо здійснення закупівель.

Головною перешкодою для реалізації майбутніх вищезазначених угод може стати практика тиску із боку КНР щодо передачі технологій або обмеження доступу до китайського ринку. Також іноземні компанії стикаються із практикою неможливості вивести прибутки із КНР і відсутністю захисту інтелектуальної власності. В той самий час дефіцит американо-китайської торгівлі склав $34.6 млрд в вересні 2017 року на КНР. Дані питання є предметом особливої уваги Дональда Трампа, який хотів би зменшити дефіцит торгівлі, в тому числі через спроби змусити китайські компанії поважати американську інтелектуальну власність і відкриття китайського ринку для американських компаній.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: