«Антиколомойський» закон. У олігарха знайшли новий спосіб для тиску

«Антиколомойський» закон. У олігарха знайшли новий спосіб для тиску
Ярослав Железняк заявив про тиск на комітет Ради через «антиколомойський» закон

В правоохоронні органи надійшла заява на голову комітета Данила Гетьманцева та члена комітету Мар’яна Заблоцького

Усі 16 тисяч правок до «антиколомойського« законопроєкту про банки внесли у зведену таблицю, у профільному комітеті парламенту заявляють про тиск та заяви до правоохоронних органів на членів комітету.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк.

«Нарешті всі 16 000+ правок внесені у таблиці. Це просто титанічна робота нашого секретаріату, які змогли подолати це «поправочний рекорд».

Такий об’єм інформації дуже важко обробити навіть декільком комп’ютерам Верховної Ради, тому триває процес їх об’єднання в єдині документи. Можливо це буде порівняльна таблиця по окремим розділам (приклад див. – законопроект №6232 в минулому скликанні)», - пише нардеп.

За словами Железняка, йому стало відомо про заяви у правоохоронні органи на голову комітета Данила Гетьманцева, та члена комітету Мар’яна Заблоцького.

«Є інформація, що як супротив прийняттю законопроекту в правоохоронні органи надійшла заява на голову нашого Комітету Данила Гетьманцева і члена комітету Мар’яна Заблоцького (який був обраний в.о. секретаря на час розгляду закону про банки в першому читанні) за начебто правопорушення при проведенні засідання комітету. Вірю в те, що все було по закону тому вважаю що такі дії це додатковий тиск на комітет з метою зупинити прийняття законопроєкту. Деталі зʼясовуємо», - підкреслив Железняк.

.jpg_78

Нагадаємо, що народні депутати внесли 16 тисяч правок до «антиколомойського» законопроекту. Це рекорд за кількістю правок.

За інформацією Центру протидії корупції, 6000 правок подав виключений з фракцій «Слуга Народу» Антон Поляков, ще близько 1500 правок подала діючий член фракції «Слуга народу» Ольга Василевська-Смаглюк.

Понад 1000 правок до законопроєкту внесли Віктор Бондар, Дмитро Чорний, Олег Дунда, Сергій Демченко, Олександр Дубінський.

Діяльність деяких із цих нардепів повязана із олігархом ексвласником націоналізованого «Приватбанку» Ігорем Коломойським. Сам Коломойський запевнив, що нікого не просив подавати до законопроєкту правки.

Раніше повідомлялося, що Тимур Міндіч, соратник Коломойського приїжджав в Офіс Зеленського перед голосуванням «антиколомойского» закону.

Як повідомлялось, Верховна Рада 30 березня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань функціонування банківської системи (реєстр. № 2571).

За закон про неповернення банків колишнім власникам проголосувало 267 депутатів. 

До відома, Кабінет міністрів узгодив з Міжнародним валютним фондом і затвердив фінальну версію законопроєкту №2571 про неповернення виведених з ринку банків ексвласникам. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: