Апеляційний суд залишив Антоненка під арештом

Апеляційний суд залишив Антоненка під арештом
Музиканта, ветерана антитерористичної операції Андрія Антоненка продовжать утримувати в СІЗО до 1 червня

Антоненка залишили під вартою до 1 червня

Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити апеляцію адвокатів на арешт Андрія Антоненка.

Про це написав у Facebook колишній військовослужбовець, юрист Леонід Маслов.

original_03

Суд оголосив рішення, яким залишив у силі ухвалу Печерського райсуду про тримання Антоненка під вартою та відмовив у задоволенні апеляційної скарги його адвокатам. Таким чином Антоненко перебуватиме під вартою до 1 червня поточного року.

Нагадаємо, що 28 квітня Київський апеляційний суд розглянув скаргу захисту підозрюваної у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко, і залишив її без задоволення.

Нагадаємо, 1 квітня Печерський районний суд міста Києва продовжив на два місяці (до 30 травня) утримання під вартою підозрювану у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Крім того, слідче управління Міністерства внутрішніх справ проводила обшуки вдома у Юлії Кузьменко.

Раніше Міністерство внутрішніх справ повідомило, що у справі вбивства Шеремета триває процес розсекречення матеріалів понад 500 негласних слідчих (розшукових) дій. У відомстві стверджували, що Антоненко відмовився свідчити на допиті та від слідчого експерименту. Правоохоронці заявляли, що Юлія Кузьменко відмовилася від судово-медичної та габітоскопічної (закономірності відображення ознак зовнішності людини на різних носіях інформації) експертиз. Крім того, Кузьменко і Антоненко, за даними МВС, відмовилися від одночасного допиту.

Слідчі стверджували, що усі підозрювані відмовилися від перевірки на поліграфі. Натомість адвокат заявив, що Антоненко ніколи не відмовлявся від тесту на детекторі брехні.

Нагадаємо, Печерський районний суд залишив у силі арешт підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка без права внесення застави.

Захист Антоненка довів, що підозрюваний ветеран АТО виявився на 9,7 см вище зафіксованого на камерах відеоспостереження чоловіка, який зовні схожий на Антоненка в кепці.

Нагадаємо, пішов третій місяць після скандального брифінгу керівництва МВС та президента, на якому було оголошено про причетність до вбивства журналіста волонтерів та ветеранів війни на Донбасі.

Як відомо, поліція підозрює, що злочинне угруповання, яке начебто підірвало автівку Павла Шеремета, налічувало п’ятеро осіб: Андрій Антоненко – музикант, який воював на Донбасі, Юлія Кузьменко – дитячий хірург (волонтер), Яна Дугарь – військова медсестра та подружжя Грищенків – пара ветеранів-добровольців. Був іще один учасник, за даними слідства, спеціаліст із виробництва вибухівки, теж ветеран, але він наклав на себе руки в жовтні, нібито після отримання повістки на допит у справі Шеремета.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: