Справа про продаж посад. Серед нових фігурантів - син відомого політика та соратник Гройсмана

резонанс
Справа про продаж посад. Серед нових фігурантів - син відомого політика та соратник Гройсмана
Скандал розпочався 12 листопала із затримання Світлани Кондзелі. Вона трудилась у департаменті забезпечення доступа до публічної інформації Адміністрації президента.

«Главкому» стали відомі подробиці скандальної справи

Сьогодні «Главкому» з власних джерел стали відомі подробиці резонансної справи, пов'язаної із затриманням чиновниці Офісу президента. Як повідомлялось, учора, 12 листопада Національне антикорупційне бюро затримало на хабарі $150 тисяч директора департаменту Офісу президента Світлану Кондзелю. За інформацією правоохоронців, це була лише половина хабара, решту  чиновниця мала отримати згодом. За попередньою інформацією, Кондзеля вимагала ці гроші за сприяння у призначенні на посаду заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» і начебто гарантувала, що вирішує будь-яку проблему через зв'язки на Банковій. Пізніше інформацію про затримання чиновниці офіційно підтвердили в Офісі президента.

Згодом стало відомо, що ще однією затриманою Антикорупційним бюро за підозрою у шахрайстві виявилася ексзаступниця міністра культури Вікторія Ліснича. 

Як стало відомо «Главкому» з власних джерел, СБУ спільно із НАБУ заявляють про протиправну діяльність цілої групи осіб, куди входили не лише ці дві особи. Ними була створена схема з отримання неправомірної вигоди від лобіювання призначень посадових осіб. При цьому використовувалось ім'я народного депутата фракції «Слуга народу» Михайла Новікова.

.jpg_18Нардеп фракції «Слуга народу», колишній суддя Київського апеляційного господарського суду Михайло Новіков. Фото: Судова влада України

Джерела повідомляють, що силовики, окрім вищезгаданої затриманої Світлани Кондзелі І ЛІсничої, до складу злочинного угруповання зарахували також Максима Кіссе (сина нардепа кількох скликань, впливового політика Антона Кіссе), який є співробітником ГУ ДСНС у Одеській області, Вадима Кутового (довірену особу Максима Кіссе),  довірену особу Вікторії Лісничої Максима Пасальського. Він є екс-головою Гостомельського первинного осередку партії «Укроп», 95 номер у списку уповноважених осіб в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України політичної партії «Українська стратегія Гройсмана».

.jpg_20Вікторія Ліснича - ексзаступник міністра культури, віцепрезидент Європейської економічної палати торгівлі, комерції та промисловості в Україні, президент ГО «Міжнародна дипломатична рада в Україні», співзасновник юркомпанії «Ти і право»

За інформацією силовиків, справа одним хабарем  не обмежується. В залежності від рівня посади суми корупційних платежів становлять від $250 тис. до $500 тис. Зокрема, за призначення на посаду начальником Головного управління ДСНС в Луганській області Савельєва І.В. фігуранти кримінального провадження нібито вимагали кошти у розмірі $300 тис.

_1Максим Кіссе - син відомого політика та народного депутата, співробітник ГУ ДСНС в Одеській області

Як повідомляють в СБУ, у вівторок, 12 листопада на гарячому під час отримання хабара від посередника у сумі $150 тис. була затримана Вікторія Ліснича. Правоохоронці затримали також Миколу Пасальського. Силовики повідомляють, що  у помешканнях і транспортних засобах фігурантів справи проведені обшуки.

Зазначимо, що у декларації за 2018 рік Світлана Кондзеля вказала, що володіє квартирою у Крюківщині під Києвом, коморою, також вона має у спільній власності квартиру у Львові, її чоловік задекларував квартиру та земельну ділянку в Іванівці під Києвом, автомобіль – Renault Latitude 2011 року випуску.

Як повідомляв «Главком» з посиланням на НАБУ, керівниці одного з Головних департаментів Офісу президента України Світлані Кондзелі було повідомлено про підозру. Окрім того, було повідомлено про підозру також ексзаступниці міністра культури України та їх співвиконавцю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: