Аваков дав «оптимістичний» прогноз дати завершення карантину

Аваков дав «оптимістичний» прогноз дати завершення карантину
Карантин може тривати до середини травня
Фото: Укрінформ

За словами міністра, треба дивитись, як будуть розвиватися події в Європі

Глава МВС Арсен Аваков припускає, що карантин введений через поширення коронавірусної інфекції можуть припинити не раніше 15 травня. Про це він написав на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

«Ніхто в нашій країні не знає коли завершиться епідемія і скасується карантин - а хто говорить, що знає - бреше. Все буде залежати від розвитку ситуації і нашої успішності в боротьбі з вірусом.

Поки карантин відмінено тільки в Китаї. Країни навколо нас кожен день посилюють заходи обмежень .. від Польщі, яка від 1 квітня вводить більш жорсткий режим карантину до комендантської години в Ніцці і заборони виходити на вулиці у Франції, Іспанії, Італії та тій же Москві і Нью-Йорку», - заявив він.

За його словами, треба дивитись, як будуть розвиватися події в Європі.

«Але, якщо чесно, треба бути реалістами, моя точка зору: країна почне повертатися до нормального життя - не раніше 15 травня. І це - припущення оптиміста.

З іншого боку - зараз дуже відповідальний момент атаки епідемії ... якщо не будемо масово обніматися і ходити на шашлики в парках, нагороджуючи один одного вірусом - можемо збити пік вірусу, не доходячи до рівня трагічних втрат. Все в наших руках і руках бога звичайно», - пояснив Аваков.

Міністр додав, що для порятунку економіки потрібні заходи.

«Ми не можемо собі дозволити не працювати 6 місяців ... нам би рвонути з усіма преференціями і можливостями в травні .. Будемо сподівається», - уточнив глава МВС.

Нагадаємо, що у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу Кабмін продовжив карантин в Україні до 24 квітня 2020 року. Також уряд ввів режим надзвичайної ситуації у всій країні.

До слова, у Тернопільський ОДА радять жорсткіше карати людей, які не притримуються правил карантину.

Як відомо, станом на 22:00 31 березня в Україні підтверджено 645 випадків захворювання на Covid-19: 17 людей померли, 10 — одужали.

Зазначимо, що Всесвітня організація охорони здоров'я прогнозує, що Європа наближається до піку пандемії Covid-19.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: