Аваков кинув на порятунок свого сина полк поліції – Сакварелідзе

Аваков кинув на порятунок свого сина полк поліції – Сакварелідзе

Як стверджує екс-заступник Генпрокурора, поліція заблокувала вихід працівникам НАБУ

Глава МВС Арсен Аваков намагається використовувати своїх підлеглих, щоб перешкодити їм проводити обшуки у справі про зловживання під час закупівлі Міністерством внутрішніх справ рюкзаків для Національної гвардії України. Про це заявив колишній заступник генерального прокурора України Давід Сакварелідзе у Facebook.

«За моєю інформацією, у Харкові НАБУ намагається провести обшуки та інші процесуальні дії у квартирі сина Авакова у справі, яка пов'язана із закупівлею рюкзаків. Аваков, зі свого боку, кинув на порятунок свого сина весь полк поліції, а також низку інших підпорядкованих йому підрозділів. Вони заблокували вихід працівникам НАБУ. Тактика така сама, як і в пункті «Шегині», – нібито вулицю заміновано», – написав він.

За словами колишнього прокурора, ситуація в Харкові критична.

«Ще одне підтвердження того, що Україною та всіма її державними інститутами керують клани, спираючись винятково на власні інтереси!» – заявив він.

Раніше НАБУ розкрило подробиці обшуку у сина Авакова.

За даними джерел, обшуки тривають у рамках розслідування справи щодо закупівлі МВС рюкзаків наприкінці 2014-го - на початку 2015 року.

ЗМІ також повідомили, що Олександр Аваков затриманий.

Наразі сина Авакова мають доставити у Солом'янський суд столиці, де вже перебувають люди зі зброєю

У соцмережі з’явилися фото і відео з місця обшуку.

У лютому 2016 року програма «Схеми» (виходить на «Радіо Свобода» і телеканалі «UA:Перший») оприлюднила таємний відеозапис, імовірно, зроблений у грудні 2014 року в кабінеті колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря. На ньому господар кабінету нібито домовляється про сумнівну процедуру держзакупівлі партії рюкзаків для обласних управлінь МВС із людиною, яку автори розслідування ідентифікували як сина Авакова.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: