Аваков просив Зеленського видати орден скандальному заступнику Гогілашвілі

Аваков просив Зеленського видати орден скандальному заступнику Гогілашвілі
Ексзаступник міністра внутрішніх справ фігурує у двох кримінальних провадженнях
фото: mvs.gov.ua

Посадовець отримав держнагороду «за самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у справі боротьби зі злочинністю»

Колишній заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі отримав державну нагороду від президента Володимира Зеленського після клопотання ексміністра Арсена Авакова. Таку відповідь 6 січня надав тимчасово виконувач обов’язків керівника МВС Євгеній Єнін на депутатський запит, повідомляє «Главком».

За інформацією з сайту глави держави, 30 жовтня 2020 року Гогілашвілі було нагороджено орденом «За заслуги» III ступеня «за самовідданість і високий професіоналізм, виявлені у справі боротьби зі злочинністю, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові».

Скріншот з сайту президентаСкріншот з сайту президента

«Клопотання перед президентом України про нагородження державною нагородою Гогілашвілі Олександра Генріховича, заступника міністра внутрішніх справ, було порушено міністром внутрішніх справ України, який перебував на посаді в жовтні 2020 року», – зазначив Євгеній Єнін у відповіді на депутатський запит Ірини Геращенко.

(для перегляду натисніть на зображення)

Крім цього, тимчасово виконувач обов’язків міністра зауважив, що «після указу президента України про прийняття громадянства України Гогілашвілі О.Г (в одному з інтерв’ю опальний ексзаступник міністра сказав, що у 2019 році став громадянином України – «Главком») виконав подане ним зобов’язання припинити іноземне громадянство шляхом подання в уставленому порядку декларації про відмову від іноземного громадянства». Справа в тім, що раніше Гогілашвілі мав російський паспорт, але нещодавно він заявив, що з 2015 року не є громадянином Росії.

Іще Єнін додав, що головне управління розвідки міністерства оборони не надавало власні транспортні засоби Гогілашвілі, а також не охороняло його.

Нагадаємо, вже ексзаступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі поскандалив із правоохоронцями на блокпості в Краматорську. Його обурило прохання показати документи. Інцидент трапився 10 грудня.

Уже 11 грудня міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський підписав наказ про тимчасове відсторонення свого заступника Олександра Гогілашвілі. Як йдеться у повідомленні відомства, це сталося «у зв'язку із подіями, які трапились на блокпосту на в'їзді в Донецьку область».

Наступного дня, 12 грудня, уряд оприлюднив документ про звільнення Гогілашвілі. Вказану посаду він займав з вересня 2019 року.

Також повідомлялося, що ексзаступник глави МВС Гогілашвілі живе в одному маєтку з головою української розвідки.

Пізніше стало відомо, що це не перша суперечка. З’явилося відео скандалу Гогілашвілі із патрульними у Києві.

Наприкінці грудня 2021 року Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування стосовно ексзаступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі. Він фігурує у двох кримінальних провадженнях.

У першому провадженні будуть розслідувати можливого вчинення Гогілашвілі службового підроблення під час оформлення на роботу в Міністерство внутрішніх справ (частина 1 статті 366 Кримінального кодексу України).

У другому – за фактом можливого перевищення службових повноважень під час перетину блокпоста в Донецькій області (частина 2 статті 365 КК України).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: