Білорусь готова направити на Донбас своїх миротворців

Білорусь готова направити на Донбас своїх миротворців

Білорусь зацікавлена, щоб на сході України якомога швидше встановився мир, і стабільність, і спокій

Білорусь готова направити миротворчий контингент на Донбас. Про це глава МЗС Республіки Білорусь Володимир Макей сказав у Москві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

«Якщо необхідно буде, ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятним для всіх зацікавлених сторін, для того, щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань», - сказав Макей, якого цитує УНІАН.

При цьому він заявив, що Білорусь зацікавлена, щоб на сході України якомога швидше встановився «мир, і стабільність, і спокій».

Також він нагадав, що ще в жовтні 2014 року президент Білорусі Олександр Лукашенко говорив про готовність направити миротворців на Донбас.

Крім того, Макей додав, що Білорусь готова і далі надавати в Мінську майданчик для засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Як повідомлялося, глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Спецпредставник США з питань України Курт Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

13 листопада під час зустрічі в Сербії Волкер передав помічнику президента Росії Владиславу Суркову доповнення до російського варіанту резолюції щодо миротворців ООН. Із 29 абзаців Росія визнала прийнятними лише 3.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: