Блінкен зустрінеться з Зеленським завтра. ЗМІ оприлюднили програму візиту держсекретаря США

Блінкен зустрінеться з Зеленським завтра. ЗМІ оприлюднили програму візиту держсекретаря США
Держсекретар США Ентоні Блінкен їде до Києва
Фото: flickr.com/statephotos

Зеленський і Блінкен у четвер проведуть спільну пресконференцію

Стало відомо, коли держсекретар США Ентоні Блінкен проведе у Києві зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Зустріч відбудеться завтра, 6 травня. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента.

Також ЗМІ оприлюднили графік візиту Блінкена до України.

Отже, 6 травня о 9:30 Блінкен зустрінеться з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Після півгодинних переговорів вони пройдуть до Меморіальної стіни біля Михайлівського собору, щоб вшанувати пам'ять полеглих захисників України через російську агресію.

Після цього Блінкен відправиться на зустріч з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, вона запланована на 10:35.

Зустріч з президентом України Володимиром Зеленським планується на 11:30, вона триватиме близько години. Їх спільна пресконференція запланована на 12:40.

На 14:15 заплановано круглий стіл з представниками українського громадянського суспільства, він пройде в режимі онлайн.

О 15:15 відбудеться зустріч зі співробітниками посольства США в Україні також в онлайн-режимі.

На 15:50 заплановано інтерв'ю Блінкена. Після цього держсекретар США вирушить до аеропорту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Блінкен приїде до України разом зі своєю заступницею Вікторією Нуланд.

Нуланд восени 2013 року стала помічником Державного секретаря у справах Європи та Євразії, на початку Євромайдану в Києві відвідувала Україну кожні три-чотири тижні. Виступала на Майдані. Пішла у відставку після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. У квітні 2021 року повернулася до Державного департаменту на посаду заступника держсекретаря США з політичних питань.

Зазначимо, в Управлінні державної охорони України вже заявили, що у зв'язку з візитом Блінкена у Києві можливі обмеження дорожнього руху на центральних вулицях. Ці обмеження пов'язані з заходами щодо забезпечення охорони державного секретаря США.

За даними CNN, поїздка держсекретаря перед запланованою зустріччю американського президента Джо Байдена з Володимиром Путіним має продемонструвати Москві, що Вашингтон підтримує Київ.

Крім того, візит Блінкена до України дозволить обговорити потенційну зустріч президентів Джо Байдена і Володимира Зеленського.

Раніше Блінкен заявив, що Вашингтон хоче стабільних відносин із Москвою, але все буде залежати від політики Кремля і від його агресивності.

Виступаючи після зустрічі з міністром закордонних справ Великої Британії Домініком Раабом у Лондоні, він повторив попередні заяви і президента Джо Байдена, і попередньої адміністрації США, що Сполучені Штати не хочуть ескалації відносин із Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: