Бойовики використовують безпілотники для коригування обстрілів на Донбасі

Бойовики використовують безпілотники для коригування обстрілів на Донбасі
Всього в липні безпілотники російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії зіткнення
Фото з відкритих джерел

Лише протягом вчорашнього дня безпілотники бойовиків двічі перетнули лінію розмежування

Проросійські бойовики стали активнішими застосовувати безпілотники на Донбасі. Вони використовують БПЛА для розвідки і коригування артилерійського вогню. Про це повідомляє пресцентр штабу Операції Об'єднаних сил у Facebook.

«З початку кількість запусків БПЛА російськими окупаційними військами з метою повітряної розвідки та коригування артилерійського вогню збільшилася на 50%», – зазначили військові.

У штабі ООС підкреслили, що маршрути польотів безпілотників проросійських бойовиків практично збігаються з районами, де фіксується найбільша кількість порушень режиму припинення вогню з боку окупантів.

Тільки за вчорашній день, 20 липня, безпілотники бойовиків двічі перетнули лінію розмежування.

Всього в липні безпілотники російсько-окупаційних військ 27 разів здійснювали перетин лінії зіткнення. «Є чіткий зв'язок між польотами БПЛА і цілеспрямованим обстрілом об'єктів інфраструктури, будинків цивільного населення на підконтрольній території Уряду України з використанням заборонених артилерійських систем і мінометів», – зазначили в ООС.

Проросійські бойовики також вдаються до застосування засобів радіоелектронної боротьби проти безпілотників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. В організації зафіксували 31 випадок глушіння сигналу БПЛА.

Нагадаємо, з початку 21 липня бойовики двічі порушили режим припинення вогню на Донбасі. Крім того, український військовий отримав поранення в результаті підриву на міні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: