«Було неприємно». Санду прокоментувала викрадення судді Чауса у Молдові

«Було неприємно». Санду прокоментувала викрадення судді Чауса у Молдові
Майя Санду прокоментувала зникнення українського судді Миколи Чауса
Фото: laf.md

Санду наголосила, що Молдові дуже важливі добрі відносини з Україною

Ситуація зі зникненням судді-втікача Миколи Чауса у Молдові, в причетності до якого звинувачують українські спецслужби, стала неприємним інцидентом для молдовської влади. Про це президентка Республіки Молдова Майя Санду заявила в інтерв'ю російському виданню «Комерсант».

«З Україною – так, було неприємно (ситуація з викраденням судді Миколи Чауса – ред.) те, що сталося з цим суддею, і ми чекаємо... Крапка не поставлена, бо наші МВС і прокуратура ще працюють», – сказала Санду.

При цьому, за словами президентки Молдови, між країнами залишається нерозв'язаним також питання будівництва Дністровської ГЕС, яке сторони мають намір залагодити за допомогою ЄС.

«З іншого боку, нам дуже важливі добрі відносини з Україною, адже у нас дуже багато спільного, тому що для нас важлива регіональна безпека, і ми будемо шукати рішення з усіх питань, які є», – сказала вона.

Як повідомляв «Главком», на дострокових парламентських виборах у Молдові пропрезидентська партія «Дія і солідарність» отримала найбільшу підтримку і самостійно сформує в парламенті більшість.

Нагадаємо, 11 липня в Республіці Молдова відбулися дострокові парламентські вибори. Головними опонентами були партія «Дія і солідарність» та блок соціалістів і комуністів ПСРМ-ПКРМ, який сформували проросійські експрезиденти Ігор Додон і Володимир Воронін.

Вже відомо, що наступний склад парламенту Молдови продовжить розслідування справи Чауса. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив голова тимчасової слідчої комісії (ТСК), депутат молдовського парламенту Василе Нестасе.

Також у Молдові розповіли нові деталі співпраці спецслужб з Україною у справі викрадення Чауса.

Раніше ЗМІ повідомляли, що у викраденні Чауса брали участь працівники державної охорони Молдови.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: