«Це обнадійливі дані». Американські дослідники отримали перші докази того, що хворі на Сovid-19 матимуть імунітет

«Це обнадійливі дані». Американські дослідники отримали перші докази того, що хворі на Сovid-19 матимуть імунітет
Дослідники: Нові дані є першими доказами того, що організм може виробляти тривалий захисний імунітет проти Covid-19

У боротьбу із коронавірусом активно включається клітинний імунітет, - експерти

Американські дослідники з Колумбійського Університету отримали перші докази того, що пацієнти, які перехворіли на коронавірусну хворобу, отримують тривалий імунітет від недуги. Результат їхнього дослідження публікує журнал Science.

Як відомо, розрізняють гуморальний імунітет (захисні функції виконують молекули, що знаходяться в плазмі крові),  та клітинний імунітет (захисна функція пов'язана саме з клітинами імунної системи). Т-клітини (або т-лімфоцити - це лімфоцити, що відіграють центральну роль у формуванні клітинного імунітету) допомагають організму боротися із деякими видами вірусів, однак досі було невідомо, чи допомагають вони людині боротися саме із SARS-CoV-2.

 За даними ж американських вчених, т-клітини допомагають організму боротися із Covid-19. Крім того, саме завдяки клітинному імунітету люди, які раніше перехворіли на будь-який інший коронавірус, не заразяться новим коронавірусом SARS-CoV-2.

«Це обнадійливі дані», - коментує вірусолог Анжела Расмуссен із Колумбійського університету.

За словами Расмуссен, нові дані є першими доказами того, що організм може виробляти тривалий захисний імунітет проти Covid-19. Отже, швидке повторне зараження Covid-19 є маловірогідним. Щоправда, поки не відомо, як довго триває імунітет проти коронавірусної хвороби.

«Отримані результати також можуть допомогти дослідникам у створенні вакцин», - йдеться у публікації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: