Через масові затримки авіарейсів постраждало 1,5 тис. українських туристів, - МЗС

Через масові затримки авіарейсів постраждало 1,5 тис. українських туристів, - МЗС

МЗС закликає подорожуючих за кордон реєструватися у системі добровільної реєстрації громадян України

За попередніми підрахунками, у результатів масових затримок авіарейсів постраждало 1,5 тис. осіб. Про це у вівторок, 3 липня, на брифінгу повідомив держсекретар Міністерства закордонних справ Андрій Заяць.

«Станом на вчора, 2 липня, ми виходимо на 1,5 тис. пасажирів», - сказав Заяць.  

Він також закликав подорожуючих за кордон реєструватися у системі добровільної реєстрації громадян України.

«Повторюю заклик до громадян, які їздять за кордон - реєструйтеся в системі добровільної реєстрації українських громадян. Це, зокрема, дає можливість в разі необхідності оцінити кількість наших співвітчизників в тій чи іншій країні світу», - ззаначив Заяць.

Також міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив про подолання кризи з авіаперевезеннями, що спричинила масові затримки рейсів. 

«Ми забезпечили повернення усіх громадян з Тунісу, Албанії та інших країн... Кризу подолано», - заявив міністр.

Міністерство інфраструктури звернеться до Міністерства економічного розвитку і торгівлі з проханням позбавити ліцензії туроператора Oasis Travel, клієнти якого кілька діб не могли вилетіти з Тунісу.

Омелян також заявив, що протягом наступних 2 тижнів Державна авіаційна служба проведе технічну ревізію всіх чартерних літаків.

Раніше повідомлялося, що Міністерство інфраструктури України звернеться до Генеральної прокуратури щодо невиконання туроператором Oasis Travel зобов’язань зі сплати грошей за авіарейси туристів, через що сотні українців кілька діб не могли вилетіти з Тунісу.

Нагадаємо, наприкінці червня понад 800 українців в застрягли в аеропортах кількох міст світу через проблеми з перевізниками. У рейтингу будуть дані про частоту рейсів, їх затримки. Так, 29 червня повідомлялося, що з аеропорту Монастір у Тунісі до Харкова не могли вилетіти близько 300 українських туристів. 

2 липня стало відомо, що українські туристи не змогли вилетіти з іспанського острова Мальорка.

Вранці 3 липня українські туристи, які не могли вилетіти з Албанії, повернулися додому.

Станом на 3 липня усі 994 туристи, які перебували у Тунісі і чекали на повернення в Україну, прилетіли додому.

Як стало відомо, туроператор JoinUp скасовує усі рейси на Іспанію з Одеси, Львова та Запоріжжя. Туристам обіцяють компенсацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: