Члени НАТО вкотре висловили стурбованість «конфліктом на сході України»

Члени НАТО вкотре висловили стурбованість «конфліктом на сході України»
Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини наголосили, що, як і раніше, стурбовані «конфліктом на сході України»

Альянсу потрібен більш послідовний підхід через окупацію Росією Криму, – НАТО

«Бухарестська дев’ятка»– глави країн східного флангу НАТО – під час чергового саміту в Кошице висловили стурбованість напруженістю в Азовському та Чорному морях, спровокованою окупацією Криму. Про це повідомляє «Крим. Реалії» з посиланням на декларацію, прийняту за підсумками засідання.

Збори глав держав «Бухарестської дев’ятки» відбулися з нагоди 70-річчя створення Північноатлантичного альянсу та 20-річчя його четвертого розширення, коли до блоку вступили Чехія, Польща та Угорщина.

Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Польщі, Румунії та Словаччини наголосили, що, як і раніше, стурбовані конфліктом на сході України та нещодавньою ескалацією в Азовському й Чорному морях, викликаною незаконними і агресивними діями РФ.

«Це ще один прояв ігнорування Росією міжнародного права, її конфронтаційної моделі поведінки і використання військових, а також невійськових інструментів – таких, як будівництво моста через Керченську протоку, для досягнення своїх геополітичних цілей. Все це вимагає від Альянсу більш послідовного та стратегічного підходу», – йдеться в тексті декларації.

Нагадаємо, раніше заступник головнокомандувача збройних сил НАТО в Європі генерал Джеймс Еверард у своєму виступі в Європейському парламенті заявив, що окупація Криму змінила євроатлантичне середовище безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: