CША назвали три країни, що поширюють фейки про коронавірус

CША назвали три країни, що поширюють фейки про коронавірус
Майк Помпео розповів, що представники американської держави безпосередньо контактували з владою Китаю, Росії та Ірану і вимагали їх припинити кампанії із дезінформації

Майк Помпео звинуватив Росію, Китай і Іран в поширенні дезінформації про пандемію коронавирусу SARS-CoV-2

Держсекретар США Майк Помпео звинуватив Росію, Китай і Іран в поширенні дезінформації про пандемію коронавирусу SARS-CoV-2.

«Ми точно бачили, як вона виходить з таких країн, як Китай, Росія і Іран», - заявив політик про неправдиву інформацію. За його словами, поширювані цими країнами повідомлення дискредитують заходи, які проти пандемії вживають Сполучені Штати.

Помпео розповів, що представники американської держави безпосередньо контактували з владою цих трьох країн і вимагали їх припинити кампанії із дезінформації.

Наприкінці лютого повідомлялося, що Держдепартамент США запідозрив Росію в поширенні фейків про коронавіруси. Американські чиновники заявили, що тисячі пов'язаних з Росією акаунтів скоординовано поширюють у соціальних мережах неправдиву інформацію про хвороби, підриваючи глобальні зусилля з боротьби з епідемією. Крім того, такі користувачі просувають ідею про те, що за спалахом COVID-2019 стоїть уряд США, таким чином завдаючи шкоди репутації країни, вважають в Держдепі. Представник МЗС Росії Марія Захарова назвала подібні звинувачення «навмисним вкиданням».

За останніми даними, в Європі не залишилося жодної країни, в якій не був би виявлений коронавірус. У десятку країн з найбільшою кількістю тих, що заразилися входять Італія (понад 41 тисячі), Іспанія (трохи менше 20 тисяч), Німеччина (понад 18 тисяч), Франція (майже 10 тисяч) і Швейцарія (майже 4,8 тисячі). У США зареєстровано 14,6 тисячі заражень і 210 летальних випадків.

Нагадаємо, що в Італії за добу від коронавірусу COVID-19 померли 627 осібСтаном на 20 березня, в Італії від коронавіруса померли 4032 людини. До п'ятниці в Італії раніше не реєструвалося понад 475 смертей за один день, в той час як у Китаї, де різко припинилося поширення інфекції, ніколи не фіксувалося понад 150.

Загальна кількість інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2 у світі перевищила 255 тис. людей. 10,4 тис. померли, понад 87,3 тис. вилікувалися.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: