ДБР взялося розслідувати рішення Верховного суду щодо Тупицького

ДБР взялося розслідувати рішення Верховного суду щодо Тупицького
Слідчі ДБР перевірять скасування суддями указу президента щодо Олександра Тупицького
Фото: dialog.ua

Державне бюро розслідувань почало досудове розслідування в кримінальному провадженні через рішення Верховного суду щодо голови Конституційного суду України Олександра Тупицького. Справу проти суддів відкрили за «зловживання владою або службовим становищем». Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що старший слідчий ДБР Кирило Петрухін попросив суддів надати завірену копію справи № 9901/96/21, рішення колегії суддів від 14 липня 2021 року, а також журнали судових засідань у цій справі.

Зокрема, 15 липня до ДБР надійшла заява від представника однієї з громадських організацій. Заявник просив внести відомості до ЄРДР щодо зловживання владою суддями у зв’язку зі скасуванням указу президента №124/2021, відповідно до якого було скасовано указ від 14.05.2013 року №256 «Про призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду України».

Також він зажадав дані автоматизованої системи документообігу суду про рух документів справи № 9901/96/21 та розподілі позову, копії записів технічної системи, яка фіксувала хід судового засідання при розгляді справи № 9901/96/21.

Нагадаємо, 14 липня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду визнав незаконним указ президента Володимира Зеленського від 27 березня, яким він скасував указ свого попередника Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею Конституційного суду. У суді обгрунтували своє рішення тим, що президент не має повноважень не має повноважень звільняти суддю Конституційного суду.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк повідомив журналістам, що на це рішення суду буде подано апеляцію.

Як виявилося, президент Володимир Зеленський неприємно здивований рішенням Верховного суду про визнання протиправним його указу щодо скасування призначення Олександра Тупицького суддею Конституційного суду й неодмінно скористається своїм правом на оскарження.

До слова, Тупицький хоче відсудити у Конституційного суду понад 900 тис. грн.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: