Депутати з «Європейської солідарності» в партійному офісі збирають продуктові набори

Депутати з «Європейської солідарності» в партійному офісі збирають продуктові набори
До ініціативи долучились Софія Федина, Микола Величкович, Микола Княжицький, Вікторія Сюмар, Михайло Бондар, Ірина Фріз, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ахтем Чийгоз, Марія Іонова, Максим Саврасов, Ірина Геращенко
Фото:eurosolidarity.org

Люди, які потребують допомоги, реєструються на платформі «Солідарність». На цій же платформі реєструються і волонтери, які на місцях можуть надавати допомогу своїм співгромадянам

У Відкритому офісі партії «Європейська солідарність» народні депутати долучилися до волонтерів та активістів, які вже кілька днів поспіль формують продуктові набори для людей з так званої «групи ризику» – пенсіонерів, людей з інвалідністю, багатодітних сімей. Про це йдеться у повідомленні на сайті політ сили.

До ініціативи долучились Софія Федина, Микола Величкович, Микола Княжицький, Вікторія Сюмар, Михайло Бондар, Ірина Фріз, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Ахтем Чийгоз, Марія Іонова, Максим Саврасов, Ірина Геращенко.

Лідер партії «Європейська солідарність», п’ятий президент Петро Порошенко подякував волонтерам та активістам, які приєднуються до ініціативи по всій країні, допомагають людям літнього віку та лікарям, які стоять «на передньому краї боротьби з коронавірусом».

«Тут наші депутати, дуже багато волонтерів, наша молодіжка, доєдналися військові. Ми познайомилися колись в Попасній, а зараз будемо разом пакувати пакети тим, кому потрібна допомога. Для літніх людей, для родин загиблих і поранених, для ветеранів війни. Я щаслива стояти на упаковці, тому що ці коробки підуть і в мою рідну Черкаську область. Давайте допомагати один одному, бо цей складний час вимагає солідарності», – розповіла у відеощоденнику співголова фракції Ірина Геращенко.

Коштом Фонду Порошенка придбані продукти харчування, які дозволять людям не порушувати режиму карантину. Це крупи, цукор, олія, печиво, консерви. Три тисячі наборів вже відправили в різні регіони України.

Люди, які потребують допомоги, реєструються на платформі «Солідарність». На цій же платформі реєструються і волонтери, які на місцях можуть надавати допомогу своїм співгромадянам – приміром, ходити за продуктами та ліками або підвозити медиків на роботу.

 «Мені приємно, що сайт «Солідарність» вже набрав таку кількість лбдей. Я впевнена, що в нас достатньо сил для того, щоб з цим справитися. Сьогодні перша партія 250 наборів, піде на Харківщину, де ми нещодавно були на виборчому процесі і отримали друге місце», – зазначила Ірина Фріз.

 «Коли нас багато, коли ми всі разом, то робота йде дуже-дуже швидко. Ми дуже вдячні усім, хто сьогодні долучається, тому що це дасть можливість більшій кількості людей допомогти. Я рада повідомити, що ця допомога піде і на Закарпаття», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. 

«Я завжди казав, що украінці настільки самоорганізоване, що вони не залежать від того, що якісь чиновники чи представники влади щось зробили або не зробили. Українці протягом останніх десятиліть завжди були прикладом того, що ми разом і ми обов’язково переможемо», – наголосив Ахтем Чийгоз.

Фонд Порошенка вже передав реанімаційне обладнання у лікарні Львова, Одеси, Дніпра, Вінниці та у Монастириську лікарню Тернопільської області; профінансував відновлення 10 апаратів штучної вентиляції легень для Київської лікарні швидкої допомоги; оплатив купівлю апарату ШВЛ для Львівської лікарні. Ще кілька апаратів ШВЛ коштом Фонду будуть відновлені у Вінницькій обласній дитячій лікарні та в лікарні Миколаєва. Корпорація «Рошен» також закупила 10 тис. захисних костюмів для медичних працівників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: