Дніпро може залишитися без питної води через нестачу хлору

Дніпро може залишитися без питної води через нестачу хлору

«Аульський водовід» має запасів хлору до 9 години ранку 17 липня

Комунальне підприємство Дніпропетровської облради «Аульський водовід» попередило про можливе припинення постачання питної води мешканцям Дніпра та області через нестачу хлору.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Зазначається, що на підприємстві склалася надзвичайна ситуація через відсутність хлору, викликана зупинкою виробництва «Дніпроазоту».

«Аульський водовід» має запасів хлору до 9 години ранку 17 липня.

«Через відсутність реагенту для знезараження води КП ДОР «Аульский водовід» може припинити постачання питної води споживачам міст Дніпро, Кам’янське, Верхньодніпровськ та прилеглих населених пунктів Дніпропетровського, Криничанського та Верхньодніпровського районів», — наголосили у прес-службі підприємства.

Як повідомлялося раніше, в середині  червня  «Дніпроазот» попередив, що він припиняє постачання та зупиняє виробництво рідкого хлору. У зв’язку з цим на підприємствах галузі водопровідно-каналізаційного господарства України  виникла складна ситуація з подальшим  знезараженням  питної води.

Про ситуацію, що склалася, Асоціація «Укрводоканалекологія» терміново повідомила уряд та РНБО з проханням втрутитися та вирішити питання з постачання хлору. 23 червня було проведено виїзне засідання  в Дніпровській ОДА, де були начебто досягнуті домовленості з керівництвом «Дніпроазоту» по відновленню виробництва хлору, але станом на 6 липня воно не було запущене.

У «Київводоканалі» 6 липня заявили, що якщо завод «Дніпроазот» терміново не відновить свою роботу, то вже з 9 липня подача води в централізовану водопровідну мережу в деяких регіонах та містах України може бути значно обмежена, а в деяких містах і повністю припинена.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: