За рік смертність в Україні зросла на чверть

За рік смертність в Україні зросла на чверть
Від початку 2021 року смертність в Україні зросла на 25%
Фото з відкритих джерел

Україна входить до трійки європейських країн за інтенсивністю депопуляції

За даними Держстату, в Україні у 2020 році померли 616 835 осіб, а народилися 293 457. Від початку 2021 року смертність зросла на 25% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Всього від початку року в Україні померло 299 964 особи. Про це пише Obozrevatel.

Як стверджує заступниця директорки Інституту демографії і соціальних досліджень Олена Макарова, Україна входить до трійки європейських країн за інтенсивністю депопуляції.

«Такі процеси відбуваються в усьому світі, на європейському континенті народжуваність не забезпечує навіть просте відтворення. Інша справа, що в Україні депопуляція масштабна, затяжна. Наші відмінності саме в смертності. Жінки у нас живуть на 6-7 років менше, ніж в країнах ЄС, а чоловіки на 10-14 років», – сказала Макарова.

Тенденції зі зменшення населення до кінця століття спостерігатимуться в більшості країн СНД, прогнозують в ООН. Згідно з їхнім прогнозом, зокрема, українців стане менше не 45%, у Росії за цей час кількість населення зменшиться на 14%, Білорусі – 21%, Литви – 45%, Латвії – 42%. У той же час в таких країнах, як Таджикистан, Киргизстан і Казахстан населення буде зростати.

Нагадаємо, в Україні середня тривалість життя нижча, ніж на планеті, враховуючи Африку.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: