ДТП у Харкові: під охорону взято другого водія-учасника аварії

ДТП у Харкові: під охорону взято другого водія-учасника аварії
Місце ДТП у Харкові

Адвокат другого водія-учасника ДТП у Харкові не просив застосовувати до клієнта жодних засобів безпеки

У Харкові правоохоронці в лікарні взяли під охорону Геннадія Дронова, другого водія-учасника резонансного ДТП, що спричинила загибель п'яти осіб.

Про це в коментарі журналістам повідомив адвокат Дронова Сергій Перепелиця.

«Слідчі дії з Дроновим планувалися, але чомусь не були здійснені», - заявив він.

За словами адвоката, ні його клієнт, ні він сам не просили застосовувати до них жодних засобів безпеки.

Перепелиця підкреслив, що Дронов нікуди не збирається тікати, хоча у нього було безліч можливостей це зробити.

«Але він звернувся в лікарню і там знаходиться. У нього не якась Vip-палата, він лежить на загальних умовах. Тому я не бачу необхідності охороняти або перебувати в лікарні», - сказав юрист.

Він зазначив, що якщо це охорона, то вона повинна надаватися за зверненням особи, яка буде охоронятися, а такого звернення не було.

У відділі комунікації ГУНП України в Харківській області підтвердили, що до Дронову приставлена охорона.

Як повідомлялося, начальник управління Нацполіції у Харківській області Олег Бех не виключає, що статус водія, що проходить як свідок у справі про резонансне ДТП у Харкові, може бути змінено.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Національна поліція і прокуратура підписали подання на арешт Олени Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. 

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: