Два ексміністри вийшли на акцію протесту та підтримали Стерненка (фото)

Два ексміністри вийшли на акцію протесту та підтримали Стерненка (фото)
Кілька тисяч людей 27 лютого вимагали відставки Венедіктової через вирок Стерненку
Фото: Галина Іванова/Facebook

Потрібно боротися за кожного проукраїнського активіста – Клімкін

У суботу, 27 лютого, пройшла всеукраїнська акція протесту з вимогою звільнення Сергія Стерненка. До протестувальників долучилися колишній міністр закордонних справ України (2014–2019 роки) Павло Клімкін та колишній міністр фінансів в уряді Володимира Гройсмана та екссекретар РНБО Олександр Данилюк. Відповідні світлини з'явилися в мережі Facebook.

«Класна атмосфера на акції на підтримку Стерненка. Спокійна сила. І класно, що всі розуміють – це не лише про Стерненка, а про реванш усієї системи, яка не тільки є квінтесенцією відсутності справедливості, але і стала загрозою нацбезпеці. Без її перезавантаження не буде ані безпеки, ані справедливості», – написав Клімкін на своїй сторінці в мережі Facebook.

Павло Клімкін та Олександр Данилюк. Фото: Олексій КучеренкоПавло Клімкін та Олександр Данилюк. Фото: Олексій Кучеренко

За словами Клімкіна, потрібно боротися за кожного проукраїнського активіста, захищатися від неспівмірних вироків і реваншу.

Керівник експертної групи з внутрішньої та гуманітарної політики Директорату з питань внутрішньої та гуманітарної політики Офісу президента Сергій Кошман, який написав заяву про відставку через справу Стерненка, 27 лютого також взяв участь у протестах проти правоохоронної системи України.

У суботу, 27 лютого, пройшла всеукраїнська акція протесту з вимогою звільнення Сергія Стерненка. Учасники акції закидали будівлю Офісу генерального прокурора фаєрами і петардами. Протестувальники зокрема вимагали відставки Ірини Венедіктової з посади генпрокурора.

В Одесі 27 лютого кількакадесят людей зібралися під слідчим ізолятором, де утримується активіст Сергій Стерненко. Протестували в Харкові, Чернівцях, Запоріжжі та інших містах.

Організатори акції на підтримку Сергія Стерненка 9 березня закликають людей зібратися біля Будинку профспілок на Майдані Незалежності. Протестувальники дали Зеленському тиждень на звільнення активіста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: