Двірників і сміттєвозів не буде: ексзаступник голови КМДА попередив про житлово-комунальний колапс

Двірників і сміттєвозів не буде: ексзаступник голови КМДА попередив про житлово-комунальний колапс
Ексзаступник голови КМДА попередив про житлово-комунальний колапс

Уряд не збільшив обсяг субсидій на вивіз сміття, управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків

Власник компанії «Місто для людей», колишній заступник голови КМДА Руслан Крамаренко попередив про житлово-комунальний колапс.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сміттєвозів та двірників в містах України не буде вже сьогодні-завтра. Кілька днів тому управителі багатоквартирних будинків звернулися до Кабміну з описом жахливої ситуації в сфері надання житлових послуг, які обумовлені катастрофічним зниженням надходження платежів від населення за надані послуги, помножені на обов'язок керуючих компаній проводити дезінфекцію будинків, що спричинило додаткові істотні витрати на спецзасоби, спецформу, маски і оплату за додаткові години роботи. Все це, само собою не закладено в тарифи і зараз є додатковим фінансовим навантаженням на підприємства», - повідомив Крамаренко.

За його словами, управителі багатоквартирних будинків запропонували прийняти постанову Кабміну.

«Ми думали, що ми в діалозі з владою. Після мого попереднього поста було багато дзвінків - як допомогти, як зробити правильно і т. д. Ми запропонували прийняти постанову Кабміну, якою передбачено за рахунок існуючої в державі системи надання пільг і субсидій на період карантину відшкодування населенню витрат на: тепло; газ; водопостачання та водовідведення; вивіз сміття; управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Ми докладно описали роль управителів в боротьбі з пандемією - саме наші працівники проводять дезобробку під'їздів, саме наші працівники в аварійних службах цілодобово усувають аварії в будинках», - зазначив він.

Крамаренко розповів, що Кабмін прийняв постанову «Про особливості надання житлових субсидій». П. 4 передбачає збільшення на 50% соціальних нормативів, в межах яких надається субсидія на оплату житлово-комунальних послуг, які встановлені пп 2-6 п. 3 постанови Кабміну від 6 серпня 2014 року «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», незалежно від кількості днів дії карантину.

«Зрозумілою мовою: обсяг субсидій збільшили на оплату централізованого водопостачання, гарячого водопостачання, централізованого водовідведення, газопостачання, електропостачання. І залишили їх незмінними для послуги з постачання теплової енергії, послуги з поводження з твердими, великогабаритними, ремонтними відходами та послуги з управління багатоквартирним будинком. Чому уряд вирішив не піднімати соціальні нормативи для управителів, які вийшли з цією ідеєю до уряду - це залишається загадкою. Мабуть, уряд не до кінця розуміє, що забезпечення справної роботи внутрішньобудинкових мереж - це завдання управителя. А без цих мереж комунальні послуги, навіть з підвищеними соціальними нормативами, до громадян просто не дійдуть. І коли завтра під вашим будинком виросте гора невивезеного сміття, коли ваш підвал затопить каналізація, коли нікому стане дезінфікувати під'їзди, то просто знайте: це робити нікому, тому що компанії, що надають ці послуги не змогли виплатити зарплату своїм працівникам, тому що ви не сплатили комуналку. Ми знаємо, що багато хто втратив роботу і платити нічим, але для цього існує держава і вона могла підтримати вас, як платників податків і покрити ці витрати за вас субсидією. Але не вважає за потрібне», - резюмував Крамаренко.

.png_87

1_21

Як повідомлялося, 25 березня уряд увів режим надзвичайної ситуації на всю територію України.

Згідно з рішенням уряду, режим надзвичайної ситуації вводиться на 30 днів.

Крім того, на 30 днів по всій країні продовжується карантин.

За словами прем'єрміністра, режим надзвичайної ситуації можуть припинити раніше терміну на окремому засіданні уряду, якщо ситуацію з поширенням коронавірусу буде подолано.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: