Експерти розповіли, як позбутися радянщини в українських в’язницях

Експерти розповіли, як позбутися радянщини в українських в’язницях

Європейський комітет з питань запобігання катуванням двічі наголошував на необхідності скасування статті 391 КК України

В п’ятницю, 26 жовтня, в приміщенні інформаційного агентства «Главком» проходить прес-конференція на тему: «Як позбутися радянщини в українських в’язницях».

Учасники: Євген Захаров, директор Харківської правозахисної групи; Єгор Соболєв, народний депутат України, співавтор законопроекту № 9228; Михайло Серебряков, експерт «Реанімаційного пакету реформ».

19 жовтня в парламенті зареєстрований проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вилучення статті 391 Кримінального кодексу України) №9228. Вилучення цієї ганебної радянської норми з покаранням до 3 років позбавлення волі за непоголене обличчя, нетактовну поведінку, зміну без дозволу спального ліжка, а фактично переслідування засуджених за скарги на дії (бездіяльність) персоналу повинно стати одним з перших кроків у реформуванні пенітенціарної системи з метою позбутися рудиментів радянщини.

Європейський комітет з питань запобігання катуванням двічі в своїх доповідях після візитів в Україну (параграф 46 доповіді за 2017 рік і параграф 103 доповіді за 2018 рік) наголошував на необхідності скасування статті 391 КК України.

Дивіться трансляцію прес-конференції:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: