Еквадор, який очолює президент-комік, закриває посольства і підприємства

Еквадор, який очолює президент-комік, закриває посольства і підприємства
Еквадор переживає економічну кризу 

Президент Морено оголосив, що ліквідує сім державних підприємств, включаючи залізні дороги і поштову службу

Еквадор закриває кілька посольств і державних підприємств, щоб заощадити гроші в умовах економічної кризи, спровокованої пандемією коронавірусу.

Про це повідомляє AFP.

«Ми закриємо ... посольства і дипломатичні офіси», - заявив президент країни Ленін Морено, по телебаченню представивши план економії понад 4 мільярдів доларів у зв'язку з кризою, що викликана пандемією.

Посли в Ірані, Нікарагуа, Малайзії і Андському парламенті будуть відкликані. Консульства у мексиканському місті Тапачула і Валенсії у Венесуелі також будуть повністю закриті.

Еквадор раніше закрив дипломатичні місії в Алжирі, Нігерії, Білорусі, Ефіопії та Анголі.

Закривши більше 40 міністерств і відомств, президент Морено оголосив, що з метою економії ще більше скоротить державний апарат, ліквідувавши сім державних підприємств, включаючи залізні дороги і поштову службу.
Зазначимо, що у квітні в Еквадорі було зафіксовано безпрецедентну кількість інфікування коронавірусом

Нагадаємо, що восени 2019 року Еквадор, який очолює президент-комік, охопили масові протести з вимогою його відставки. Через масові протести в Еквадорі уряд країни залишив столицю.

Ленін Морено був обраний президентом Еквадору навесні 2017 року. Він відомий як єдиний лідер держави в світі, що пересувається на інвалідному візку, є автором кількох книг зі сміхотерапії та теорії гумору, засновником фонду для підтримки гумору як стилю життя в країні.

Морено приходив до влади як кандидат лівих сил та під лівими гаслами. Його підтримував президент Рафаель Корреа, який керував країною у 2007-2017 роках та був союзником Уго Чавеса в регіоні. За правління Корреа Ленін Морено шість років обіймав посаду віце-президента Еквадору.

Через кілька місяців після обрання на посаду президента Ленін Морено повністю змінив курс попередника, став союзником США в регіоні, посварився з Корреа та Венесуелою, а у 2019 році видав правоохоронцям Джуліана Ассанжа, який кілька років переховувався в посольстві Еквадору у Лондоні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: