Фігуранти з «плівок Єрмака» кажуть, що пішли в НАБУ із заявами

Фігуранти з «плівок Єрмака» кажуть, що пішли в НАБУ із заявами
Дмитро Штанько і Сергій Шумський повідомили, що у неділю, 5 квітня, їх вже допитали в НАБУ
Скріншот з відеозапису

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені «факти шахрайства та ознаки корупції» і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків

Дмитро Штанько і Сергій Шумський, які на так званих «плівках Єрмака» разом з братом очільника Офіса Президента Андрія Єрмака Денисом проводили співбесіди кандидатів на держпосади, заявляють, що написали заяви в Національне антикорупційне бюро.

Про це Штанько і Шумський розповіли в інтерв’ю Bihus.Info.

Чоловіки також повідомляють, що у неділю, 5 квітня, їх вже допитали в НАБУ.

«Ми написали заяви про скоєння злочину і допиталися з цього приводу», – заявив Штанько.

За словами Штанька і Шумського, в їхніх заявах викладені «факти шахрайства та ознаки корупції» і стосуються вони Андрія та Дениса Єрмаків.

Нагадаємо, 29 березня нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав на своїй сторінці у ФБ частину відео, з якого стає зрозумілим, що брат Андрія Єрмака, який на той момент був помічником президента Володимира Зеленського, проводить співбесіди на державні посади, в тому числі – найвищого рівня. Зокрема, Єрмак-молодший «пропускав через себе» кандидатів на посади очільників «Укренерго», «Укрзалізниці», Мінінфраструктури тощо.

Журналісти Bihus.Info отримали від нардепа більше відеофайлів, загалом – майже 30 годин. З них випливає, що значна частина зустрічей «команди Єрмака» присвячена обговоренню можливості припинення бізнесового росту компанії «ТІС» (найбільший приватний порт в Україні) і впливу в Україні її міжнародного партнера – однієї з найбільших у світі контейнерних компаній Maersk. «Нищити зв’язки» ТІС і Maersk Єрмак з помічниками планують нібито в інтересах конкурентів – одеської фірми «КТЛ Україна», яка, у свою чергу, є частиною потужної турецької компанії Kinay Group.

Керівники «КТЛ Україна» підтвердили Bihus.Info, що Денис Єрмак раніше працював в їхній компанії, а наприкінці 2019-го відправляв до них свого посередника Володимира Лебедєва (про що свідчать відеозаписи). Разом з тим вони заперечують, що готові були платити за діяльність проти конкурентів. Натомість на відео з розмови помічників Єрмака-молодшого випливає, що турецький бізнес готовий сплачувати по $300 тис. на місяць за реалізацію їхніх цілей. Сам Єрмак також згадував про можливість отримання фінансування на цю діяльність.

Записи приховано велися Дмитром Штаньком. Нині він заперечує свою причетність до них.

Нагадаємо, 29 березня, нардеп від «Слуги народу» Гео Лерос виклав відео, на яких брат глави Офісу президента Андрія Єрмака – Денис Єрмак – обговорює питання призначення на різні державні посади.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) відкрила справу через корупційний скандал, пов'язаний з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком. Провадження відкрито за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Згодом стало відомо, що ДБР порушило справу щодо нардепа Героса, який оприлюднив «плівки Єрмака».

Як відомо, президент Володимир Зеленський не збирається реагувати на скандал з оприлюдненням відеозаписів, на яких брат очільника Офісу президента Андрія Єрмака Денис обговорює призначення на державні посади. 

31 березня, глава Офісу президента провів брифінг, на якому прокоментував останній корупційний скандал за участю свого брата. Однак, його відповіді лише спровокували появу нових фотожаб.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: