Фінські вчені візьмуться за створення ковід-вакцини для тварин

Фінські вчені візьмуться за створення ковід-вакцини для тварин
Серед хутрових звірів норка і фінський єнот особливо сприйнятливі до зараження коронавірусом
Фото з відкритих джерел

У країні хочуть роботи щеплення норкам та фінським єнотам

Група вчених університету Хельсінкі спільно з Об'єднанням хутрового звірівництва Фінляндії Fifur розробляють вакцину від коронавірусу для тварин. Про це йдеться в пресрелізі Fifur, опублікованому у вівторок, 12 січня.

У країні хочуть роботи щеплення норкам та фінським єнотам, які можуть заражатися вірусом.

Так, у Фінляндії планують захистити тварин, які використовуються у сільському господарстві, хутряній промисловості та живуть у дикій природі.

За даними фінської медіакомпанії YLE, фаза тестування вакцини може зайняти кілька місяців. На відміну від норкових ферм в інших європейських країнах - зокрема в Данії та Нідерландах - у Фінляндії до сих пір не було виявлено зараження звірів коронавірусом SARS-CoV-2.

Нагадаємо, що 6 листопада 2020 року стало відомо, що жителі Данії масово заразилися коронавірусом, який мутував у норок. Варіанти вірусу норок були виявлені за період з 8 червня по 18 жовтня у 214 осіб. Задля запобігання поширенню нового штаму коронавірусу влада Данії вирішила знищити всіх норок у країні. Фермери вже назвали це рішення незаконним.

18 листопада уряд повідомив, що у країні знищили всіх норок. Розводити цих тварин на території Данії заборонено до грудня 2021 року. 

Як відомо, Данія є одним з найбільших експортерів хутра норки у світі, вона контролює 40% світового виробництва норки.

У грудні парламент Данії через коронавірус заборонив розводити норок

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: