Глава МЗС Британії відмовився потиснути руку послу РФ

Глава МЗС Британії відмовився потиснути руку послу РФ
Глава МЗС Британії Борис Джонсон

Джонсон продемонстрував своє обурення політикою РФ

Глава МЗС Британії Борис Джонсон під час нещодавньої зустрічі з послом Росії Олександром Яковенком у відповідності з «британським протоколом» не потиснув йому руку.

Про це розповів сам російський дипломат.

«Є певний британський протоколу у тих випадках, коли посла викликають в МЗС. Природно, що всім своїм виглядом він (Джонсон) продемонстрував своє обурення політикою Росії. Він мав мені сказати неприємні речі, і тому в його уявленні посол не заслуговує рукостискання», — сказав Яковенко.

Посол підкреслив, що поставився до цього спокійно.

«Ми сприймаємо всі ці речі спокійно, для мене розмова з міністром, навіть за таким для них неприємного приводу - це завжди можливість поговорити і задати ті питання, які я хочу поставити», — додав дипломат.

Як відомо, Велика Британія готова провести міжнародну експертизу нервово-паралітичної речовини, якою отруїли колишнього розвідника РФ Сергія Скрипаля.

Як відомо, отруєних росіян – Сергія Скрипаля і його дочку Юлію – знайшли без свідомості в центрі міста Солсбері в неділю, 4 березня.

У Великобританії встановили, що колишнього російського шпигуна та його доньку  отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу «Новичок», яку розробляла Росія.

Нагадаємо, 15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: