Голова НКРЕКП обіцяє населенню не піднімати тарифи на електроенергію

Голова НКРЕКП обіцяє населенню не піднімати тарифи на електроенергію
Тарифи на електроенергію в Україні встановлює НКРЕКП

Діючі тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними з березня 2017 року

Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко прогнозує, що тарифи на електроенергію для населення в наступному році не будуть підніматися.

«Як крок назустріч споживачу – вартість електричної енергії для населення залишиться незмінною», - написала Кривенко на своїй сторінці в Facebook.

Коментуючи розгляд питань встановлення тарифів на тепло, голова НКРЕКП зазначила, що Комісією були прийняті виважені рішення.

«Ми не допустили необґрунтованого завищення тарифів. Відсоток зростання тарифів на тепло не перевищив відсоток зростання вартості газу – 23,5%. Водночас для споживачів бюджетної сфери нам вдалось зменшити тарифи до 22%», - проінформувала вона.

Як повідомлялося, діючі тарифи на електроенергію для населення залишаються незмінними з березня 2017 року.



Згідно з міжнародним індексом Household Energy Price Index за листопад 2018 року, вартості електроенергії для домогосподарств в країні є найнижчою в Європі. Ціна електрики для киян майже в 10 разів нижча, ніж для жителів Копенгагену – 3,64 та 32,16 євроцентів за кВт-годину відповідно.

Нагадаємо, тарифи на електроенергію в Україні встановлює НКРЕКП. Голова НКРЕКП Оксана Кривенко заявляла, що формула Роттердам + стримує зростання тарифів для населення і промисловості. Економія за весь період дії формули становить 40 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: