Головний рабин України сподівається, що Конституційний суд захистить Московську церкву в Україні

Головний рабин України сподівається, що Конституційний суд захистить Московську церкву в Україні
Яків Блайх
Фото: Reuters

Яків Блайх проситиме президента, парламент почекати із виконанням закону про перейменування УПЦ МП

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, головний рабин Києва та України Яків Блайх сподівається, що Конституційний суд визнає неконституційним ухвалений Верховною Радою закон, що зобов’язує УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Про це Блайх розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Мені здається, що Конституційний суд визнає ухвалений закон неконституційним. Тому, що він явно проти Конституції України, на 100%. Міжнародні організації, навіть ті, які підтримують Україну, вже робили заяви про те, що це не правильно і те, що сталося в парламенті є провокацією», - вважає він.

Яків Блайх зазначив, що всі згодні з тим, що повинна бути межа між державою і релігією.

«Я з ними (митрополитом Епіфанієм, - ред.)  не спілкувався щодо цього питання, але я знаю, що всі згодні з тим, що повинна бути межа між державою і релігією. Питання в тому – де проходить ця межа», - підкреслив він.

Голова Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій заявив, що проситиме президента, парламент почекати із виконанням закону про перейменування УПЦ МП.

«Закон, який визначає, як можна називатися, а як не можна, мені здається, є виходом за цю межу. Я буду просити президента, Верховну Раду, щоб вони почекали із виконанням цього закону, поки вони його вивчає Конституційний суд», - резюмував Блайх.

Нагадаємо, 15 грудня у Києві в Софійському соборі відбувся Об'єднавчий собор зі створення єдиної української помісної православної церкви, який обрав її предстоятелем митрополита Епіфанія (УПЦ КП). Саме йому урочисто вручатимуть Томос на Святвечір 6 січня у Константинополі.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон, що зобов’язує  УПЦ МП обрати собі нову назву, яка містила інформацію про те, що центр цієї релігійної організації розташований у країні-агресорі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: