Хто став на захист Коломойського? Список депутатів, які не проголосували за банківський закон

Хто став на захист Коломойського? Список депутатів, які не проголосували за банківський закон
Жодного голосу на підтримку законопроєкту не надали депутати ОПЗЖ та «Батьківщини»

51 нардепів проголосували проти банківського законопроєкту

Верховна Рада 13 травня у другому читанні та в цілому підтримала законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності».

Як повідомляв «Главком», за відповідне рішення проголосували 270 народних депутатів.

Голоси дали депутати: «Слуги народу» - 200, «Європейська солідарність» - 23, «За майбутнє» - троє нардепів, «Голос» - 18, «Довіра» - 16, позафракційні - 10.

Жодного голосу на підтримку законопроєкту не надали депутати ОПЗЖ та «Батьківщини».

Серед «слуг» проти проти «антиколомойського» законопроєкту проголосували Максим Бужанський, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Дубінський, Олег Воронько та Ігор Фріс.

У фракцій «Опозиційна платформа – За життя» жоден нардеп не підтримав законопроєкт, проти виступили 29 депутатів. Інші були відсутні або просто проігнорували голосування.

Схожа ситуація у фракції «Батьківщина». Із 27 нардепів політсили – 13 проти, дев’ятеро відсутні і двоє просто не голосували.

У депутатській групі «За майбутнє» проти проголосувало лише двоє – Тарас Батенко та Віктор Бондар. Натомість дев’ятеро утрималися.

Із 22-х позафракційних нардепів проти виступили лише двоє – це колишні «слуги» Антон Поляков і Анна Скороход.

Як видно із поіменного голосування, всього проти законопроєкту виступили 51 депутат. Утрималися 29 народних обранців, не голосували - 31. 

Результати поіменного голосування

(для перегляду натисніть на зображення)

Цей законопроєкт залишався останньою умовою для продовження співпраці з МВФ. Під час голосування у залі був присутній президент Володимир Зеленський, який закликав «захистити економіку» і підтримати законопроєкт.

Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, інтереси яких були порушені через виведення фінустанови з ринку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: