Хворі на діабет б’ють на сполох: влада не спростила отримання інсуліну через карантин

Хворі на діабет б’ють на сполох: влада не спростила отримання інсуліну через карантин
Діабетики нарікають на те, що через боротьбу з коронавірусом влада забула про їхні потреби
Фото з відкритих джерел

Кияни з хронічними хворобами нарікають на відсутність належної допомоги з боку медиків

Через вказівку не відвідувати лікарні й поліклініки, столичні діабетики можуть залишитися без життєво важливих ліків. З такою проблемою інсулінозалежні читачі  звернулися до редакції «Главкома».

В Україні є категорія громадян, які за рецептом отримують ліки, без яких не можуть обійтися. Серед таких – більше 200 тисяч інсулінозалежних українців. Але тепер, через рекомендацію МОЗ уникати поліклінік і лікарень, ці люди опинилися перед вибором: або вистоювати багатогодинні черги за рецептом у поліклініці, наражаючись на смертельну небезпеку. Мешканка Києва Надія розповідає про свого інсулінозалежного чоловіка, який, до того ж, має гіпертонічну хворобу і в нього 25 років відсутня нирка.

За її словами, нині щоквартально вони приходили до лікаря у поліклініку, яка підтверджує електронний рецепт, за яким у визначеній аптеці пацієнти отримують ліки. Тепер же їм пропонують продовжити це робити, однак пані Надія категорично відмовляється відпускати по поліклініки чоловіка, боїться наразити його на смертельну небезпеку через розповсюдження Covid-19. «Він перший, хто в групі ризику щодо інфекцій. Нам з усіх екранів кажуть не приходити у поліклініку. Але ж яким чином ми тоді можемо отримати свої ліки? Для мого чоловіка дуже складно фізично вистояти у черзі у поліклініці, до того ж нині є небезпека заразитися вірусом. Скільки слухаю різних ефірів, ніхто не чує проблеми, як же бути з ліками таким людям як він», - каже пані Надія.

Про те, що нині є проблема не тільки у діабетиків свідчать коментарі на сторінці Департаменту охорони здоров'я міста Києва у Facebook.

__12

Кияни не знають, куди звертатися з хронічними хворобами. Кажуть, що усі лікарі займаються нині тільки проблемою розповсюдження коронавірусу

«Була в поліклініці перед введенням карантину. Вже тоді лікар не звертала уваги на пенсіонерів та хворих. Всі кричали «коронавірус». У вас його нема – йдіть собі», - емоційно пише Валентина Дружиніна.

«Главком» звертається до Департаменту охорони здоров’я Києва з проханням прояснити ситуацію для пацієнтів, від яких досі вимагають відвідувати поліклініки. Наразі телефони департаменту не відповідають.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: