ЄС поки що не накладатиме на Росію санкції через Сирію - ЗМІ

ЄС поки що не накладатиме на Росію санкції через Сирію - ЗМІ
Сирійці залишають Алеппо

У ЗМІ потрапила остання редакція проекту підсумкової заяви глав держав і урядів країн ЄС

Європейський Союз не планує запроваджувати санкції щодо Росії під час саміту в Брюсселі, який відбудеться у четвер, 15 грудня, попри останні повідомлення про жахливі злочини проти мирних жителів, в тому числі жінок і дітей, в сирійському місті Алеппо. Це випливає з останньої редакції проекту підсумкової заяви глав держав і урядів країн ЄС, який потрапив у розпорядження агентства dpa.

Проте, як випливає зі змісту документа, ЄС покладає відповідальність за можливі воєнні злочини в Алеппо не лише на сирійський режим, але й на Росію. «Всі винні в порушеннях міжнародного права, при яких частково могли мати місце і воєнні злочини, повинні бути притягнуті до відповідальності», - наголошується, зокрема, в проекті підсумкової декларації. ЄС розглядає «всі можливі варіанти» реакції на події у Сирії, зазначається в документі.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що під час саміту лідери ЄС планують наголосити, що ЄС не платитиме за відбудову Сирії без зміни режиму в країні. «ЄС надасть підтримку для відбудови Сирії тільки в разі прогресу у втіленні адекватного політичного переходу», - йдеться у проекті документу, який має бути офіційно оголошено під час саміту.

13 грудня в Управлінні Верховного комісара ООН з прав людини заявили, що протягом останніх кількох днів солдати сирійської армії та їхні союзники стратили в Алеппо щонайменше 82 цивільні особи, серед яких було 11 жінок і 13 дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: