Кабмін ввів держрегулювання цін на бензин та дизельне паливо

Кабмін ввів держрегулювання цін на бензин та дизельне паливо
Здійснювати розрахунки повинен НАК «Нафтогаз України», який буде їх надавати Мінекономіки не пізніше 3 числа кожного місяця
фото freepik.com

Середня ціна дизельного палива на травень становитиме 27,89 грн за літр, бензинів – 30,22 грн

Кабінет міністрів України ввів державне регулювання роздрібних цін на бензин і дизельне паливо. Рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства економіки, пише «РБК Україна».

Кабмін вніс зміни до «карантинної» постанови №1236 від 9 грудня 2020 року. На період дії карантину встановлено граничні рівні торговельної надбавки до середньої ціни дизельного палива (не більше 7 гривень за літр) та бензину (не більше 5 гривень за літр).

При цьому середня вартість дизпалива (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm), що включає митні платежі (акцизний податок і ПДВ), повинна розраховуватися на підставі даних Platts CIF NWE за попередній календарний місяць/декаду.

Здійснювати розрахунки повинен НАК «Нафтогаз України», який буде їх надавати Мінекономіки не пізніше 3 числа кожного місяця, а міністерство публікуватиме середні ціни одного літра дизельного палива і бензину до 5 числа кожного місяця.

Згідно з розрахунками, середня ціна дизельного палива на травень з урахуванням граничної націнки повинна становити 27,89 гривень за літр, бензинів – 30,22 гривень за літр.

Нагадаємо, як раніше повідомляв «Главком», Мінекономіки запроваджує граничні ціни на бензин та дизель з прив’язкою до цін у портах регіону Амстердам-Роттердам-Антверпен, тобто за аналогію з формулою «Роттердам+», яка діяла для вугілля в 2016-2019 роках.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: