Кадиров захотів високошвидкісну залізницю до Грозного

Кадиров захотів високошвидкісну залізницю до Грозного

Вартість проекту може скласти до 1,2 трлн. рублів

Очільник Республіки Чечня Рамзан Кадиров звернувся до президента РФ із проханням включити в план розвитку інфраструктури до 2025 року створення нової високошвидкісної залізничної магістралі із Краснодара до Грозного.

Такий проект глава Чечні пропонує реалізувати в рамках проекту високошвидкісної магістралі Центр-Південь, яка має з’єднати Москву і Адлер, пише російське видання «Коммерсантъ».

Кадиров пропонує почати будувати гілку від Ростова-на-Дону до Краснодара, а далі - і столиці Республіки Чечня. Зі свого боку Володимир Путін попросив Міністерство економіки і Міністерство транспорту розглянути дане прохання. Відповідні відомства підтвердили отримання плану Рамзана Кадирова.

Проте на сьогодні не ясним є питання фінансування даного проекту, а також його економічна доцільність. 87% бюджету Республіки Чечня складається із трансфертів із федерального бюджету РФ. Попередні інфраструктурні проекти такі як бітумний завод та ТЕС фінансувалися виключно із федерального бюджету.

Очікується, що витрати на можливу гілку швидкісної залізниці будуть коштувати в 2 рази більше, ніж реконструкція аеропорту Грозного, оскільки передбачається прокладати залізницю там, де її зараз немає. Орієнтовна вартість проекту 1,2 трлн. рублів.

Нагадаємо, раніше Кадиров заявив, що він ввів санкції проти Дональда Трампа, Ангели Меркель та інших західних посадовців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: