Російські звинувачення України в «диверсіях» безпідставні - канадське МЗС

Російські звинувачення України в «диверсіях» безпідставні - канадське МЗС
Фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Канади висловив занепокоєння загостренням у Криму

Канада не знайшла підтверджень нещодавніх обвинувачень Росією України та занепокоєна загостренням протистояння між країнами.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, передає Укрінформ.

«Я стурбований напруженням відносин між Україною та Росією, а також діями та словами, що сприяють цьому напруженню. Ми не побачили жодних підтверджень нещодавнім російським обвинуваченням», - сказав Діон.

Він закликав усі сторони проявити стриманість та продовжувати перемовини. «У цей критичний час Канада закликає усі сторони уникати провокацій та посилити дипломатичні зусилля», - наголосив міністр.

Діон також нагадав, що Росія незаконно анексувала український кримський півострів та мусить виконувати Мінські угоди. «Канада продовжує засуджувати порушення Росією суверенітету та територіальної цілісності України і ми тверді у своїй позиції невизнання незаконної анексії Криму. Ми також наголошуємо, як і наші партнери та союзники, на необхідності повної імплементації мінських угод з тим, щоб покласти край насильству та домогтися мирного та довгострокового вирішення конфлікту на сході України», - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства Канади.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: