Кандидати на місцевих виборах ігнорують карантин – КВУ

Кандидати на місцевих виборах ігнорують карантин – КВУ
Ці концерти та інші заходи відбувалися навіть у селах, де раніше не відбувалось такої активності, - пояснює Кошель

Не мало б бути концертів, кампаній від дверей до дверей, зустрічей із великою кількістю виборців, – пояснює Кошель

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель розкритикував кандидатів на місцевих виборах за порушення карантинних обмежень.

В інтерв’ю «Главкому» Кошель зазначив, що більшість кандидатів порушують правила безпеки під час пандемії та проводять масові заході, в тому числі концерти.

«На старті виборчої кампанії ми оцінювали її на порядок дешевшою для суб’єктів виборчого процесу, адже вибори відбуваються в умовах пандемії. Тож окремі акції та агітаційні заходи не могли бути проведені. Я вважаю, що не мало б бути концертів, кампаній від дверей до дверей, зустрічей із великою кількістю виборців тощо. Але ми бачимо, що політики від таких акцій не відмовилися. Скажімо, в окремих регіонах були безпрецедентно великі концертні акції, зокрема, в Чернігівській області партія «Рідний дім» діючого мера у липні-серпні проводила концерти за участю українських зірок по кілька на тиждень. Ці концерти та інші заходи відбувалися навіть у селах, де раніше не відбувалось такої активності. Тому я думаю, що кампанія буде достатньо витратною, але зараз складно говорити про конкретні суми. Традиційно тіньова складова складає не менше 50%, і думаю, що ці вибори не будуть винятком», – пояснив голова КВУ.

Нагадаємо, місцеві вибори в Україні пройдуть 25 жовтня. ЦВК розробила «коронавірусні» рекомендації для виборчих комісій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: