Київський лижник розповів, як йому вдалося вижити у сніговому полоні Карпат

Київський лижник розповів, як йому вдалося вижити у сніговому полоні Карпат
Ігор Грищенко, який дивом вижив у горах, обіцяє повернутися в Карпати
Фото: mukachevo.net

Завдяки тому, що Ігор - підготовлений спортсмен, він зміг протриматися більше чотирьох діб у засніжених горах

Врятований у Карпатах киянин Ігор Грищенко перебуває під наглядом лікарів.  

Як повідомляють ЗМІ, чоловік сам вийшов на зв'язок і повідомив рятувальникам, що перебуває в будиночку лісника, недалеко від невеликої річки. Його знайшли напередодні пізно ввечері, а близько опівночі доставили до Свалявської районної лікарні з обмороженням кінцівок, але в стабільному стані.

Повідомляється, що він вийшов на зв'язок саме в той момент, коли над горою Гимба вдруге за день пролітав вертоліт рятувальників. Він почув звук вертольота, зміг відігріти телефон і подзвонити на 101.

Як зазначається в сюжеті, чоловік мав при собі запальничку, яка фактично його врятувала. Він розпалив багаття і міг грітися.

Першими туриста знайшли двоє місцевих жителів - брати Гаджеги, вони йшли до будиночка на лижах. На всюдиході приїхали двоє лісників Березниківського лісництва.

Один з лісників каже, що завдяки тому, що Ігор - підготовлений спортсмен, він зміг протриматися більше чотирьох діб. Коли його знайшли, він сидів у хатині, зміг подати руку, сам вийшов і пересів у машину, розповів про свої пригоди.

«Він не відразу зійшов, коли спочатку шукали рятувальники, його ще там не було, він два дні провів у лісі. Потім один день він закопався в стіг сіна, пробув так одну ніч, а потім вийшов на цей будиночок... Там знайшов залишки їжі, розпалив багаття і так пробув ніч. Він на своїх ногах, але був такий важкий, дуже втомлений, говорив, що сам цієї ночі не пережив би», - розповідає лісник Березниківського лісництва Іван Дукай. 

  

У Свалявській лікарні врятований лижник перебував ніч. Нещодавно киянина доставили в ужгородську обласну лікарню, тепер ним займаються лікарі опікового центру.

Зараз чоловік дякує своїм рятівникам та обіцяє, що приїде у Карпати обов’язково ще. Але вже для того, аби відвідати хатинку, яка прихистила його, врятувавши від смерті. Киянин планує привезти туди багато різного краму, який стане у пригоді іншим туристам.

Раніше повідомлялося, що рятувальники знайшли у Карпатах заблукалого декілька днів тому туриста з Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: