Кількість випускників 11 класів порівняно з минулим роком зменшилась на 8,3%

Кількість випускників 11 класів порівняно з минулим роком зменшилась на 8,3%

Першочерговою причиною скорочення кількості випускників став демографічний спад

Кількість випускників 11 класів зменшилися порівняно з минулим роком на 8,3%. Першочерговою причиною такого скорочення став демографічний спад. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

«Ми ведемо мову про людей, яким зараз 17 років, які народилися в 1999 році. Пам’ятаєте, тоді був час, коли закривали дошкільні заклади, бо був спад народжуваності. Зараз ці діти підросли і йдуть в університети, і система вищої освіти має бути для цього готовою», зазначила вона.

За словам и міністра, позитив, який можна отримати в цій ситуації – це «спонукати виші до чесного конкурування у боротьбі за абітурієнтів, підвищення якості освіти, а також укрупнення, створення потужних академічних центрів».

Як повыдомлялось, Київ, Львівська, Дніпропетровська та Харківська області - попереду за результатами ЗНО 2016 рокуУ Міносвіти зазначили, що рейтинг складали з огляду на те, скільки дітей в області отримали 200 балів за результатами бодай одного з предметів. Так, у Києві найвищий бал отримали 65 учнів, у Львівській області - 37, Дніпропетровській та Харківській - по 16 дітей.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: