Клімкін заявив про готовність проекту резолюції ООН щодо миротворців

Клімкін заявив про готовність проекту резолюції ООН щодо миротворців

Проект резолюції про розміщення миротворців на Донбасі був розроблений Україною спільно з США, Францією, Німеччиною, а також з Британією

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що Україна, США, Німеччина і Франція практично розробили спільний проект резолюції ООН по миротворцях на Донбасі.

Про це Клімкін заявив в ефірі телаканалу «Інтер».

«Я кілька годин тому розмовляв зі спецпредставником США по Україні Куртом Волкером, ми погодили основні параметри нашої позиції, у нас фактично готовий текст резолюції, наш проект. Я маю на увазі наш, тому що це і США, і Німеччина, і Франція, і працюємо з Великобританією з дуже чіткою логікою», - сказав міністр.

Нагадаємо, Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Як відомо, Курт Волкер прибув до України з незапланованим візитом у п’ятницю, 27 жовтня. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія тільки зростає на Сході України. 

Як повідомила після зустрічі голова парламентського комітету із закордонних справ Ганна Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не буде змінюватися, вона буде, навпаки, зростати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: