Контррозвідка СБУ фіксує нові факти агресивної вербувальної роботи так званої «МДБ ЛНР» (відео)

Контррозвідка СБУ фіксує нові факти агресивної вербувальної роботи так званої «МДБ ЛНР» (відео)

Бойовики використовують залякування та психологічний тиск

Контррозвідка Служби безпеки України викрила чергові спроби представників терористичних угруповань завербувати мешканців Луганщини для виконання розвідувально-підривних завдань на території нашої держави. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Студент одного з українських вищих навчальних закладів, житель Троїцького району, періодично відвідував своїх родичів у тимчасово окупованому Луганську. Під час перетину лінії розмежування він був затриманий під вигаданим приводом представниками так званої «МДБ ЛНР».

Через залякування та психологічний тиск бойовики вимагали від хлопця інформацію про нібито його зв’язки з українськими правоохоронними органами. Погрожуючи фізичною розправою, зловмисники змусили його підписати згоду на конфіденційне співробітництво з так званою «МДБ ЛНР».

Після повернення на підконтрольну українській владі територію він потрапив у поле зору СБУ. В ході перевірки було встановлено, що українець не виконував злочинних завдань на користь терористичної організації.

Інший  наш співвітчизник – мешканець Новоайдарського району, під час перебування на тимчасово окупованій території Луганщини також був протиправно затриманий учасниками незаконних збройних формувань.

Зловмисники намагалися «вибити» з нього зізнання у нібито підготовці до вчинення диверсії у тимчасово окупованому Луганську.

В обмін на звільнення вимагали від чоловіка негласно співпрацювати з так званою «МДБ ЛНР». Після відмови українця від «пропозиції», йому нанесли тяжкі тілесні ушкодження та залишили непритомним у лісі.

Згодом чоловіку вдалося потрапити на підконтрольну українській владі територію Луганщини, де йому було надано медичну допомогу.

СБУ вкотре попереджає, що у поле зору представників незаконних збройних формувань, які підконтрольні спецслужбам РФ, може потрапити будь-який громадянин нашої держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: